RIGHT IN FRONT OF YOU

Efter att ha irrat i Waterfall, glömt lunchen hemma, letat supermarket för att köpa lunch, tatt tåget tillbaka tre stationer för tydligen fanns det inget närmare supermarket, irrat i nya byn, varit störthungriga och kollapsat i en lekpark med varsin sallad bestämde vi oss för att åka tillbaka till stan. Istället för äventyr i Royal National Park aka "total bushen" blev det promenad över Harbour Bridge, upptäcktsfärd i Botanics Garden med fladdermössen och mys hemma med ost&vin kväll. Där har ni vår dag. Vad har vi lärt oss? Att man inte alltid behöver åka så långt bort för att få en härlig dag i Sydney.









Puss&Kram

Pernilla

BLUE MOUNTAINS PART II































Puss&Kram

Pernilla


THE YEAR OF THE DRAGON

 








3000 gatuartister och säkert 100 gånger fler folk på gatorna. Only in Sydney... Gott nytt år!


Puss&Kärlek

Pernilla&Agnes

BLUE MOUNTAINS PART I

Familjen Karlsson/Brattberg är redo vid Katoomba Station

Witches leap

I regnskogen

Utanför tour-bussen

Three Sisters

Giant Stairway

 

Två timmars tågresa från Sydney ligger maffiga Blue Mountains. Efter att ha packat matsäcken, laddat cameras och tagit på fotriktiga skorna, tåg vi tåget mot Katoomba Station.  Trots att det inte syns på bilderna hade vi tur med vädret och Sydney levererade värmebölja. Jag och Pernilla took a walk on the wild side och åkte världens brantaste railway ner till regnskogen, för att sedan åka linbanan upp igen.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


I'VE NEVER BEEN AFRAID OF THE HIGHEST HEIGHTS

Vad gör man när man har tråkigt en kväll? Joo, man drar upp i Sydney Eye Tower. Tornet är 309 m högt och har utsikt över hela centrala Sydney och ända bort i horisonten. Inte minst fick vi se lördagsfyrverkerierna därifrån. Inte ofta man behöver titta ner när man ska se på fyrverkerier.









Puss&Kram

Pernilla

GOOD GASTEIN

Trots att vi är här nere, så betyder det inte att man tänker på hösten. Blev precis antagen till STS reseledarutbildning i Bad Gastein till vintern. Hade varit fett nice, tåls att tänka på...

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


LET YOUR COLOURS BURST

Fyrverkerier är inget sällsynt fenomen här i Sydney. Tror att vi har sett tre olika den här veckan. Konstigt nog blir de aldrig mindre vackra. Det första fick vi se på Australia Day för några dagar sedan. Vi hade bokat bord på en restaurang nere i hamnen, och tur var det! Man kom knappt fram på den vanligtvis breda gatorna. Vi hade ett bord på terassen precis vid hamnen och såg hela spektaklet. Det blev en riktigt fin nationaldag.









Puss&Kram

Pernilla

WE ROCK AYERS ROCK

Nu är flygen, hostlet och turen bokade i Ayers Rock. 27 Februari lämnar vi Sydney för Alice Springs, in the outback, av Australien. Medeltemperatur på 40grader, röd jord och aborginer. Vi flyttar ut vårat hus med diskmaskin, pool och gym för att sova under stjärnorna i öknen, vi säger upp oss från våra jobb för att skumpa runt på en guidad tur och bada i Garden of Eden, vi byter utgångsklackarna mot fotriktiga skor i Kings Canyon. Skrämmande, men ändå så så fantastiskt.
 


...och andra mars sätter vi foten i Melbourne, Victoria! Ny delstat, en festival och Karin & Rebecca!

Fred&Kärlek
Agnes

 

IKEA MED SKAWNE

IKEA med Tove Dahlström - IKEA har aldrig varit så roligt.












Och jag fick äntligen mina köttbullar!


Puss&Kram

Pernilla


HAPPY AUSTRALIA DAY!



Tiden gåt fort och här nere är det redan Australiens nationaldag. Firandet började tidigt imorse. Runt om i stan kryllar det av australiensiska flaggor i form av hattar, ansiktsmålningar och såg tom. en och annan paljettklänning.

Även om hela staden redan firar har jag och föräldrarna tatt det ganska lugnt. Mamma och jag har vart och shoppat en sväng och har även hunnit med en fika med lilla Tove. Ikväll har vi bokat bord i Darling. De har saker som händer där nere hela dagen och ikväll blir det parader, föreställningar och fyrverkerier - vilket någon nämnde skulle vara lika imponerande som de på nyår. Vi säger UPP TILL BEVIS!

Happy Australia Day!

Puss&Kram

Pernilla


YOU BLOCKED ME ON FACEBOOK & NOW YOU'RE GOING TO DIE

Nu är jag bra sugen..- promenarade på Pitt Street en kväll och gick förbi något som visade sig vara världens största DJ-skola. Vill bara skriva in mig i deras Boot Camp och förevigt stå och snurra plattor bland blinkade ljus och dansande Sydneysiders.

Kato @ Bondi Beach NYE


Fred&Kärlek
Agnes


...OCH JAG BLEV EN AV DOM SOM ALDRIG KOMMER HEM

 

Jag behöver ett sommarjobb i Uddevalla. Vare sig jag vill eller inte. Jag är hemma i slutet av maj och så fort jet-lagen har släppt är jag fit for fight. Det är lite knepigt att söka jobb i Svea Rike från Aussie, så här kommer min kontaktannons:

 

19årig utlandssvensk gymnasieekonom med strålande betyg och sälj-erfarenhet. Jag är bra på merchandising, har en förmåga att kunna prata med vemsomhelst om vadsomhelst och är faktiskt grym på engelska. (Hejdå Jantelags-Sverige!) Arbetsgivare: förbarma er över mig! Hehe

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


INTO THE BLUE

Här kommer två mobilbilder från när vi utforskade Sydney Aquarium med Pernillas päron häromdagen.Vi såg allt från megakrabbor, legogubbar, pingviner till sköldpaddor, svenskar och självlysande minifiskar.

I follow you deep sea baby

Sötaste hajen, for real

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


IMAXINATION

BESÖKSREKORD! Wow! Som vi sa i bloggen i början av november; när vi kommer upp i ett visst antal besökare, så ska vi fira. Så ikväll ska vi gå och kolla på bio i Darling Harbour på världens största 3D-bioskärm. Och vilken film ska vi se? Dum dum dum du du dum dududuum dududuum (Mission Impossible's theme song) Vi kommer förmodligen kunna se varenda por i Tom Cruises ansikte! Värt.

 

Fred&Kärlek
Agnes

I WANNA KNOW YOUR NAME NAME NAME NAME NAME

 

Nu har vi biljetterna!! Swedish House Mafia, Tinie Tempah, Jessie J, Skrillex, vi ses i Melbourne i mars.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


EAT, LOVE PIZZA!

Lämnade mamma och pappa vid buss stationen imorse. Idag var min första dag tillbaka på jobbet sen de kom ner och medan jag var på jobbet skulle de åka Sydney Sightsing buss. En dubbeldeckare som åker runt hela centrala Sydney, samma buss som jag och Agnes åkte för ett par månader sedan. Vart en bra dag på jobbet även om det fullt upp för det mesta. Det var skönt att komma hem nu och varva ner med en middag i Darling med mamma, pappa och Agnes. Idag var vi på "EAT, LOVE PIZZA". SÅ GRYMT GOTT! Tog en "Chicken ceasar" och tro det eller ej men det är nog de närmsta Uddevallas kebabpizza som jag någonsin kommer att komma på den här resan.






Puss&Kram

Pernilla

RESPECTFULLY IGNORING RULES


Nu luktar det gott i hela huset, jag har precis tagit ut "muffinsen-du-kan-äta-med-gott-samvete"-muffinsen! Fulla med morot, musli och kanel (nej, mamma jag kommer inte få ont i huvudet). Yum...

På jobbet har det varit fullt upp, det känns i kroppen att man har jobbat 7dar i sträck. Min manager är på semester och helt plötsligt är jag den ansvariga för butiken. Imorgon är jag iallafall ledig och då ska vi på utflykt med Pernillas föräldrar.

Fred&Kärlek
Agnes


UNDER THE COCONUT TREE

Idag har det däremot var strålande sol så direkt efter frukost drog vi till Bondi för en dag i solen. Var riktigt härligt att komma ut till avet igen efter att vart inne i stan de senaste 3 veckorna. Det bästa var att det var inte alls mycket folk ändå för att vara en söndag vilket var skönt. Vi solade, drack kokosnöt och hade en riktigt härlig dag med att göra absolut ingenting.








Puss&Kram

Pernilla


HAPPY NEW YEAR?

Funderar på att ta ett jobb som reseguide när jag kommer hem. Det här var juh kul! Igår var det inte allt för fint väder i lilla Sydney så jag passade på att ta med mig mamma och pappa till Chatswood för att visa vart jag och Agnes jobbar. Chatswood aka. "Chinatown" hade redanbörjat fira det kinesiska nyåret och stan var full av pynt och marknader. Vi hälsade på Agnes på Chaiselle innan vi gick till Boost. Som en extra bonus hade vi även temadag på jobbet; ROCK AND POPSTARS (de såg så grymma ut i sina kostymer!) vilket gjorde det extra kul att visa upp butikerna för mamma och pappa.






Janine & Agnes


Meet my fabulous friends Katy, Lady G and Gaga!


Fattar fortfarande inte att de är här...


Puss&Kram

Pernilla


AT THE ZOO

Finns inget bättre botemedel mot en jetlag än som en dag på zoo.


Lämnar Sydney bakom oss för att bege oss mot Taronga Zoo




Jag smälte... 


Killen fattar inte vilken utsikt han har...





En av tigerhonorna hade pecis fått ungar



Puss&Kram

Pernilla


THEY ARE HERE

Imorse ca halv 7 landade mina kära föräldrar i Sydney. Gissa vem som försov sig?? Inte så mycket som gick som planerat imorse. Vaknade vid 7, lät panik, praktiskt taget sprang till tåget och självklart lyckades jag även taa fel tåg i all stress så fick mig en tur runt stan innan jag äntligen åkte mot flygplatsen. Men men de satt så snällt och väntade på mig när jag kom fram.

Vi åkte ner till The Rocks och åt en stooor pannkaks frukost. Sedan har dagen i inte vart allt för händelserik. Har strosat runt på stan, kollat på Operahuset, visat upp vårt hus, tagit en tupplur på hotellrummet och ätit hemmagjord köttfärssås. Vart en riktigt härlig dag som avslutades med drinkar nere i Darling. Imorgon är det Bondi som gäller.










Puss&Kram

Pernilla


CHAISELLE A/W 2012

 

Här är lite (förbjudna?) sneak peaks på Chaiselles höst/vinterkollektion som kommer nu i dagarna. Vi gick igenom varje piece på mötet igår och det ser lovande ut. Jag har min jobboutfit för februari klar- tror jag ska härma Zaras personaluniform som jag älskar! Nu ska jag bara kolla upp hur jag ska få hem alla klänningar till Sverige..hehe.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


HORNSBY VIA GORDON

Rush hour...



THE ART OF NON SENSE

Idag har jag, Agnes Andersson monterat, installerat & kopplat ihop Chaiselle's dator. Vilket stordåd. No other words needed.

 



GOOD MORNING!

JAG LEVER! Äntligen är jag ledig igen! Sitter och njuter av min traditionella långfrukost och bara njuter av att inte behöva gör nåt den närmsta timmen. Vart två riktigt intensiva veckor men nu är det över, för den här gången. Ska bara göra ett kort pass imorrn innan mamma och pappa kommer och sen är jag ledig i 4 dagar! Tror inte att jag har vart det enda sedan jag började på Boost.

Annars har det varit mycket chill från min del den senaste veckan Träffade Tove och åkte till IKEA, fick äntligen köpt mig ett par egna Levis short och lite annat. Kan berätta mer senare när jag fått min datakabel till mobilen som mamma tar med sig ner på TORSDAG!! Då kan jag visa er allt! Eller ah det mesta iaf.

Tills dess ...



Puss&Kram

Pernilla



...FRÅN ANDRA SIDAN EKVATORN

 

Efter att ha haft en nära döden-upplevelse-träning på gymmet, sitter jag nu på våran balkong och käkar godaste hemma(?)-gjorda sötpotatis/valnöt/kyckling/spenat/avokado/majs-salladen. Solen skiner, kroppen är matt och jag har hittat en Sunday Telegraph- wie. Snart ska jag ta tunnelbanan mot Chaiselle's head office där vi ska ha möte ikväll. Vi hörs!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


SYDNEY, I LOVE U MAN

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


LIFE IS WHAT HAPPENS WHEN YOU'RE BUSY MAKING OTHER PLANS

Pillis med våran favoritutsik i ryggen

Tiramisu-flavoured hot chocolate

Här är tre bilder från när jag och Pernilla gick på dejt med varandra på vår "tremånadsdag" i Aussie. Vi åt och drack dessa mumsbitarna på The Chocolate Room mitt i stan. Hög mysfaktor!

 

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 


BONDI TO COOGEE BEACHWALK

Ready for the Bondi 2 Coogee beach walk, little over 6km

Vid starten i Bondi

Spot Benji!

Living on the edge

Tamarama Beach

Bronte Beach

Såhär ska en hamburgare ätas!

Watsons Bay

Ett av flera badstopp!

Finally at Coogee Beach där vi båda somnade i sanden! Goe dan...

 

Fred&Kärlek
Agnes

 


STRONG WHEN STRONG WHEN WEAK

Idag har det bara varit jag, Botanic Gardens, min bok och 30°C. Det har varit den typen av temperatur då asiaterna klär på sig, fäller upp sitt paraply eller går med en tidning framför ansiktet för att skydda sig från solen.

Efter en långpromenad och ett besök på NSW University Library, (nästaaan som kungshamnsbibblan) lade jag mig i Botnic Gardens. Jag låg vid en damm, omringad av trädgården, hade Sydneys skyskrapor runt hörnet, havet framför mig, Operahuset och Harbour Bridge några hundra meter bort och cirka 40 vita papegojor över mitt huvud. Det är så en ledig dag ska spenderas!

 

Fred&Kärlek
Agnes




VARSTNAGERST?

Nu har vi sagt hejdå till vår kära svenska trio som vi träffade i Surfers Paradise. Ha det bra i Sverige/NZ! Vi kommer sakna er!

Late night fika i The Cross

 

Puss&Kärlek

Pernilla och Agnes

 

 


DRESSES MAKE ME HAPPY, I'M SUPERFICIAL. WHATEVER

I might be too strung out on compliments
Overdosed on confidence
Started not to give a fuck and stop fearing the consequence
Drinking every night because we drink to my accomplishments
Faded way too long, I’m floatin in and out of consciousness
And they sayin I’m back, I agree with that

Äntligen får jag Van Gogh-klänningen.
Fred&Kärlek
Agnes

SYDNEY FESTIVAL

 

Det är festival i stan! Äntligen kände conversen sig på hemmaplan och tygväskan hängde fint på axeln. Här får ni två extremt suddiga bilder från gårdagkvällen, när jag och Benji gick runt i the Domain bland tusentals glada folk. På bild numbero ono kan ni skymta det absolut fetaste dj-båset jag någonsin har sett- en röd London-dubbeldäcksbuss.

 

Fred&Kärlek
Agnes

 


3 MÅNADER

 

Nu har vi inte stått på svensk mark sedan 3 månader. 3 härliga, lärorika, galna, flummiga månader. Snart lämnar vi Sydney(snyft) för nya äventyr . Ingen av oss har varit hemifrån så här länge- och vi trodde aldrig vi skulle  trivas så här bra.

 

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 


THE ULTIMATE SHOPPING

 

Här är två bilder från när jag och min favorittjej från Paris invaderade Oxford Streets vintagebutiker. Äntligen fick jag mina efterlängtade Levis-shorts!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


THE IKEA ADVENTURE

I ghettot Sydenham.

Köttbullar, potatismos och lingonsylt i IKEAs food court, som har utsikt över hela Sydney!

 

Det har varit stekande varmt i luften idag och jag och Anais sökte skydd i IKEAs air con. Efter 3 dagar på stranden var det ganska skönt att få studsa runt bland Billy Bokhylla och andra gör-det-själv-möbler.

Och nu kan jag äntligen tillfredställa min enorma knäckebröd-craving som har hauntat mig den senaste veckan. GO IKEA!

Fred&Kärlek
Agnes

WORD


CONQUERING COOGEE BEACH

Lite folk på stranden...

 

Vi har legat på stranden konstant sedan nyår! Här är två bilder från när jag och Claire mötte upp med Jolly Swagmanfamiljen på Coogee Beach. Äntligen fint väder- imorgon förväntas det bli 39 grader. Sweat for me honey.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


GRYMT.AU


Någonstans i crowden kan två hoppandes, skrikandes och lyckliga svenskor hittas.

Fred&Kärlek
Agnes



HOME IS WERE YOUR HEART IS

Den lediga dagen har spenderats på Bondi. Har badat och pressat som en gris hela dagen. Fick mail förra veckan om att ett paket hade kommit till mig och eftersom det här var min enda lediga dag så var jag juh tvungen att hämta ut det idag. Självklart höll jag på att glömma bort alltihop i mitt pressande och kom på det 30 min (ungefär den tiden det tar att ta sig från Bondi Beach till stan) innan kontoret stängde. På 2 min var jag påklädd, strandgrejjerna nerpackade och stod på busshållplatsen. Tog även en snabbare joggingtur mellan tunnelbanan och kontoret men JAG HANN! Precis när jag gått in genom dörren hör jag en gubbe komma bakom mig och ropar "Okej allihopa, vi stänger nu." En härlig solbränna och ett paket senare sitter jag nu på min balkong och leker lilla julafton.




TACK UNDERBARA MAMMA FÖR PRESENTEN!
Den är perfekt!

Puss&Kram

Pernilla


NEW YEARS EVE 2011/12

Det går knappt att förklara hur brutalt nyår var. Att få se Calvin Harris, Snoop Dogg och up n' coming fetaste dj.n Ember tillsammans med ett utsålt och kokande Bondi Beach var obeskrivligt. Vi kan försöka slänga upp någon film från kvällen på bloggen, så ni kan få dela det med oss. Magiskt!

 

 

Det nästa bästa var att på nyårsdagen, åka tillbaka till ett knökat Bondi Beach, för att lägga sig på stranden i solskenet. Det är så en nyårsdag ska vara!

 

Vi ses iår!

Fred&Kärlek

Agnes

 


TREET EM MEAN, KEEP EM KEEN

 

Det är lite lustigt ändå; jag och Pernilla är ganska flitiga på att uppdatera er om små saker som händer här i Sydney, men det är så mycket vi gör varenda kväll, natt, eftermiddag- som vi inte skriver om.

 

 

Våran vardag- när vi lagar mat, är hos vänner, är med om knasiga saker på undergrounden, när våra rumskompisar snarkar så väggarna skakar, när vi äter frukost i solen, kindpussar nya människor, promenerar längs operahuset, sliter i gymmet, lär oss nya saker, fikar i Botanic Gardens, pratar om scudgies & tax, imponeras av utsikten från skyskrapornas balkonger, steker på stranden, skrattar i 1000 decibel, träffar roliga människor på jobbet, babblar på engelska, testar ny mat och sitter hemma i soffan, dansar sönder i Kings Cross och äter negerbollsdeg.

 

I Sydney är det alltid något på gång<3

 

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 

 


2 JANUARY 2012

Börjar bli riktigt varmt nu. Inte kollat någon termometer men jag satsar min musli på att det vart minst 30 grader under de varmaste timmarna. Det är inte då man vill stå bakom Boost disken (hur roligt vi än har). Men lika bra att vänja sig, jobbar 40 timmar den här veckan. Försöker jobba ihop lite timmar så jag kan ta lite ledigt när mamma och pappa kommer ner om ca 2 veckor. Ska bli riktigt kul att se dem igen och har redan börjat planera lite grejjer vi ska hitta på.

Nu ska jag snart dra mig upp ur soffan (som är såååå skön för tillfället) och börja laga middag. Våra kära fransyskor Claire och Anais ska komma hit på middag och få se huset för första gången. Pernilla och Agnes bjuder på tacopaj!




Puss&Kram

Pernilla

RSS 2.0