MY BEST DECISIONS NEVER MADE SENSE

 

Gårdagen tog en intressant vändning när jag fick nys om att ett café i Sydneys äldsta kvarter, The Rocks, behövde en servitris för dagen. Så istället för att dra på sightseeing-tur, så ringde jag cafét och fick jobbet!

Cafét hette The Tea Cosy, ligger precis under Harbour Bridge och är stans godaste sconesställe! Där serverade jag scones på engelskt vis med riktigt goa arbetskompisar. Äntligen real Aussie people (dom är sällsynta på backpackerställen)!  Efter jobbet bjöd Kevin, Olivia, Ashley och Cassandra med mig till The Orient där vi drack öl och lyssnade på live musik. Några timmar senare gick jag via hamnen, hade de upplysta skyskraporna framför mig, Harbour Bridge och vattnet bakom mig och tog tunnelbanan hem.
Behöver jag ens berätta hur vackert det var?  (att jag fick ta mig med massa scones hem gjorde ju bara dagen bättre)

 

Bild från min macaron-debut @ The Rocks Sydney

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


HALLOWEEN @ KINGS CROSS HOTEL

Charlie who?


Kings Cross Hotel måste vara det ideala utestället. Five floors, alla med olika teman och stilar. Happy Halloween från black&white angel!

Fred&Kärlek
Agnes



EVEN ANGELS WILL FALL

Har nyss vaknat efter mitt första/bästa firande av halloween någonsin. Helt otroligt hur stort det faktiskt är här nere. Hela helgen fram tills måndagkväll består av läskiga kostymer och fest. Igår var vi, tillsammans med en massa från vårt hostel, ute och firade. Kvällen startade på den irlänska puben O'malleys för att sedan gå vidare till Kings Cross Hotel. Eftersom vi inte är vana att fira halloween så kan man juh säga att vi var ganska sent ute med att fixa dräkter. Ändå lyckades vi hitta precis det vi ville vara och temat för kvällen blev ANGELS. Det var så himla kul att klä ut sig! Det är juh något som vi sällan gör hemma. Inte till den här utsträckningen i alla fall. Vilket är skittråkigt!

Nu ska jag däremot göra mig iordning för dagen. Blir ingen direkt effektiv dag. Vet att Bondi har en marknad på söndagar så funderar på att dra mig dit ut och kolla vad den har att erbjuda. Agnes är på jobbet till ca 5. Sen blir de filmkväll på hostelet ikväll! FREE POPCORN!!






Puss&Kram

Pernilla


SATURDAY

Vi har inte gjort så mycket sightsing sen vi kom till sydney. Vi har sett Operahuset, hamnarna och Harbour Bridge, that's is! Och det finns juh såå mycket mer att de! Så lördag satte vi åt sidan för attkunna ha en liten "sightsingdag". Varje helg är det massa marknader runt om i Sydney. På förmiddagen gick vi upp till Paddington och vår första marknad. Hittade väldigt fina hus och bostadsområden på vägen. (Alltid bra att kolla ifall vi någon gång ska flytta ifrån vårt hostel.) På eftermiddagen tog vi oss även ner till The rocks och spanade in deras marknad. Båda marknaderna var mycket större än vi trott och innehöll allt från kryddor och krämer till kläder och smycken. Köpte inget den här gången men måste säga att det var väldigt skönt att bara strosa runt och smaka gratis prover hela dagen!


Början på Paddington market


Påväg hem från första marknaden

Puss&Kram

Pernilla

LOVE LIFE!

Drog till stället jag trodde att jag skulle på intervju till imorse. Boost Juice hette företaget. Visade sig att det aldrig blev någon intervju, killen som ägde stället ville att jag skulle provjobba med en gång. Det höll på i lite över en timme och.. Ajjemän, jag fick jobbet! Under de närmsta veckorna ska jag alltså spendera dagarna med att göra fruktsmooties av olika sorter. Introduktion och träning börjar nästa vecka! Verkar vara ett riktigt roligt gäng som jobbar där oxå och de lever alla efter företagets slogan: "LOVE LIFE!"

 

SÅ UNDERBART TAGGAD!!!!

Puss&Kram

Pernilla


I CAN, SO I DO



Min kropp är matt! Idag visade Fernando mig runt på Fitness First Platinum i Chatswood, sen blev det crosstrainer, CXworks, trappmaskin och treadmill. Fett fräscht gym med 8500medlemmar, hett yogarum, simbassänger och bra plattänger i omklädningsrummet! Mest imponerande var nog deras klättervägg som "rullade". Gymdagen avslutades med några minuter i deras ångbastu. Göttans.

Imorgon är det Halloweenweekend, så vi får se vad som händer. Avicii är ju i stan…

 

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 

(Dagens sydney-sol skickas till tenta-tjejerna Lelle och Carro!)

 

 


WORKING ON MY FITNESS

I Westfield (köpcentrumet i Chatswood) idag började jag prata med några killar som jobbade för gymmet Fitness First. Det slutade med att jag blev presenterad för Managern inne på det gigantiska gymmet, som låg mitt i stan. De hade fullt med Les Mills-pass, vattengympa och fräscha maskiner, men ville inte anställa någon med Work&Holiday-visumet som jag har. Synd, eftersom det var Fitness First Platinum, vilket är det finaste i den gymkedjan. Dock är jag inbjuden för en privat genomgång och work out imorgon! Jag saknar träningen…

 

Här öppnar butiken jag ska jobba i! Precis bredvid Guess.

 

Westfield i Chatswood. Köpcentret som, förhoppningsvis, både jag och Pernilla
kommer jobba i!

 

Fred&Kärlek

Agnes


JAG FICK JOBBET



Jag fick det! Herregud.

Har ar butiken i Westfield Parramatta. Butiken, som jag ska jobba i, oppnar senast den 17 November. Det verkar som jag kommer trippa runt i butiken 5dgr i veckan.

Helt otroligt att komma till Sydney och fa ett jobb 2-3dagar senare. Jag tackade nej till jobbintervjun som jag hade pa en rekryteringsfirma igar och jag stallde in intervjun som jag skulle haft pa en restaurang idag. Visst ar det bra att halla alla dorrar oppna, men jag skulle hellre hugga av min vanstra arm an jobba inom restaurangbranschen. Idag sokte jag jobb, lite for skoj skull, pa ZARA. Butiken ar enormt vacker har i Sydney!


Fred&Karlek
Agnes


CHATSWOOD

Idag har vi vart i Chatswood. Agnes har kollat in butiken hon förhoppningsvis ska jobba i under "sommarn" och jag har gått runt med CVs. Lämnade nog ut ca 20 st idag. Efter halva rundan av att le och se supertrevlig ut behövde vi båda en lunch så vi möttes vi upp på Westfields köpcentrum och Agnes fick sin sushidebut (I Australien serveras inte sushi i bitar utan rullar - sååå skumt!). Efter lunchen forsatte jag min runda och det gick hur bra som helst!

Imorrn ska jag på min första jobbintervju! Fingers crossed!





Puss&Kram

Pernilla

BYE BYE SKAAWNE



Bilden är från gårdagens lunch på ett mysigt men speciellt thaiställe här på Kings Cross.

Nej, Andrea är inte från Malmö, HON ÄR FRÅN LUND! Förlåt snälla Andrea för detta fruktansvärda misstag! Det ska inte hända igen och råkar du läsa detta så lovar vi att bjuda på en ny thailunch nästa gång du är i Sydney!

Ikväll ska vi alla tre ut och käka pizza som lite hejdå-middag för vår kära skåning som imorgon drar sig vidare mot Byron. GLÖM INTE O KOLLA HENNES BLOGG! Länk finns längre ner på sidan!

Puss&Kram

Pernilla


SAY CHEESE!

Här på Kings Cross har vi en så kallad "2 dollar shop", typ gamla rubb&stubb, men till vår besvikelse var det enda som kostade två dollar tuggumina i kassan... Här inne gjorde däremot vårt första australiensiska fynd - EN OSTHYVEL! Frukosten är härmedn räddad!




Puss&Kram

Pernilla

COOKING CLASS 101

Igår fick Agnes Andersson sin första stora läxa i köket. Jag och vår nya roomie Lindsay står och pratar i ena enden av köket när när vi hör ett skrik. Eller snarare tre. I andra änden står Agnes och två andra killar vi träffade den kvällen med total panik i blicken. Att hälla vatten i en het panna med grönsaker som steks i ännu hetare olja är aldrig en bra ide - Det börjar brinna. Vilket vårt fullspäckade hostelkök fick bevittna igårkväll när vi lagade middag. När jag tänker efter vet jag inte vem som skrek högst, agnes eller de två killarna som heroiskt försökte rädda våra stackars grönsaker. Lyckligtvis gick de flesta bitarna att rädda och vi fick avnjuta vår första egenlagade måltid i Sydney. Man lär sig nåt nytt varje dag!




Puss&Kram

Pernilla


Update: Herregud vad läsarna strömmar in, om vi når vårt "mål" sa ska jag och Pernilla gå ut och äta finmiddag!


SURPRISE IN SYDNEY

Idag fick jag varlden chock! Traffade Pernilla i downtown Sydney efter min intervju och hon sa att hon ville visa mig nagot inne pa Westfield shoppingcenter. Och vem hoppar fram mellan pelarna: JOHANNA! Underbart att traffa min weasel igen! Love


Fred&Karlek
Agnes


I HEART SYDNEY

Jag har haft en helt fantastiskt dag. Det går inte att beskriva. Klockan 2pm idag hade jag en inbokad jobbintervju med ett klädmärke som ska oppna en ny butik här i Sydney. Jag sokte jobbet igår och de ringde mig samma dag. Efter två underground-tåg och 45minuters panik-runtspringande i ett ytterst suspekt slum-kvarter hittade jag deras headquarters.

Jag välkomnades av de tva designers som startat märket och satt i deras väntrum bland extremt vackra manniskor och kollektioner. Sjalva intervjun gick bra och jag fick ocksa ga runt och kanna lite pa kläderna som har visats i Vogue! Wie! Efter intervjun fick jag även traffa VD.n for foretaget.


Och allt pekar på att jag har fått jobbet! Imorgon ska jag åka ut till omradet dar butiken ligger och ringa tillbaka om jag kan tänka mig att jobba där. Nämnde jag att designern for märket har varit med i Project Runway? Och att jag kommer få ha på mig deras klänningar när jag jobbar där? Klackar är obligatoriskt as well!





Imorgon har jag en ny intervju hos en restaurang i stan!
Forresten: jag gick, av en handelse, in pa ett Pilates & Kickboxningsgym idag som behovde en receptionist nu, sa de skulle hora av sig ocksa! äntligen är jag en del av storstaden!


Fred&Kärlek
-den Sydney-frälsta Agnes


I AM BULLETPROOF, NOTHING TO LOOSE

Vi har träffat, sett och hört talas om så mycket, under dessa två veckor, att vi knappt blir förvånade längre.
Killen i Surfers Paradise som gör backflips medan han tar av sig kläderna. Manliga muskelkillarna som går och håller handen i Byron Bay. De prostituerade kvinnorna två kvarter bort från vårat hostel i Sydney (ja, vi bor i Red Light District). Kalkonerna på stränderna.


Men det är fortfarande konstigt när folk mejlar mig från jobbsidan jag är medlem på och ifrågasätter varför jag söker jobb när jag ändå inte erbjuder massage. "Kul"



Men imorgon har jag iallafall en jobbintervju på en klädbutik som snart ska öppna här i Sydney! Nervöst!



Fred&Kärlek
Agnes



FRÄS MED SNOOP

Nu har vi bokat nyår på Bondi Beach! Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeee, Snoop Doggy Dogg och jag kommer dansa i månskenet!


Fred&Kärlek
Agnes

DIGGERIDIGGERIDOOOO



Absolut coolaste killen i stan!

Puss&Kram

Pernilla

JUST CAME TO SAY HELLO

Byron var superfint men efter 2 veckor på resande fot och 2 månader av "semester" så var vi båda väldigt taggade på att ta oss ner till Sydney och börja söka jobb. Nattussen tog 12 timmar och vi var framme ca halv 7 nästa morgon. Ändå var gårdagen en väldigt slappisdag. Vi strosade runt i Sydney, såg Operahuset och träffade massa folk bl.a. vår nya kompis Andrea från Malmö. Sydney är en skön storstad men att strosa runt på stan i 34 graders värme är det nog inte alla som uppskattar. SÅ VARMT! Idag är vädret lite tyvärr (tackolov?) så just nu sitter vi alla tre nere på "The lounge" med gratis wifi och toksöker jobb! Imorrn blir det förmodligen Manly Beach om vädret tillåter. Ska se om de söker folk där ute också och kanske lämna ut ett och annat CV. Nu börjas de!


 










Puss&Kram

Pernilla


Update: Jooo, jag vet att vi typ skrev om samma sak nu...



HIRE ME




Här i Sydney söker jag och Pernilla jobb för fullt (börjar idag). Ögonen blir snart fyrkantiga när vi sitter här framför datorn och skrollar genom jobbsidorna. Imorgon (om vädret är fint) åker vi över till Manly Beach vilket är en del av Sydney och delar ut våra CV.s.


Fred&Kärlek
Agnes


SMILE AT MISS FORTUNA



Gissa vart jag är nu?

Fred&Kärlek
Agnes


OUR HOME IN PARADISE



Här bodde vi i Surfers Paradise!


IF YOU ONLY COULD SEE THE YOU I SEE



Australienska pussar till er i Sverige!


FÖRLÅT MORMOR



God mat gör dom iallafall.

Fred&Kärlek
Agnes




WE'RE BRINGING BINGO BACK





Fred&Kärlek
Agnes


THAT LIGHT THAT BLINDS

En av dagarna i Byron Bay bestämde jag och Pillis oss för att promenera upp till Byrons Fyr som står på Australiens östligaste punkt! (Längre bort från Sverige kommer man inte i Australien) Promenaden tar ungefär 3h och vädret var stekhett! Men fint var det!


Vårat mål- inte långt kvar!


Njuter av utsikten och tar en vila i värmen!

Kan ni se fiskaren?


Här var det fint:)


Vi fick sällskap på vår väg upp mot Fyren.


Byron Bay


Här fick benen sig en omgång!


Den gamle och havet.
(Ring Obama, Usama is alive & in Byron!)


Framme!


Slingrig väg ner


På väg ner genom regnskogen



Fred&Kärlek
Agnes




BYRON BAY





Ett smakprov av Byron Bay!


Fred&Kärlek
Agnes


HEADING SOUTH

Nu sager vi hejda till soliga Byron och tar oss vidare till Sydney. 12h busstur med Premier busses vantar oss inatt, sedan ska vi vara framme bland operahuset och storstadsbruset. Jag saknar skyskraporna!

Dags att byta ut haremsbyxorna och hennatatueringarna mot handvaskan och klackar! Sydney, get ready here we come!


Fred&Karlek
Agnes



-och tack for alla roliga, knasiga, fina kommentarer ni gor!

Update: Naaae pillis kommer inte att anvanda klackar! Puss&Kram

DREADLOCKENS HEMLAND, BOHEMERNAS MECCA

Hej Sverige! Long time no see!

Pillis och jag har position "Byron Bay"- langre bort fran Sverige i Australien kommer vi inte! That's a fact!


Byron Bay ar bohemernas hemland, indiefolkets mecca, skateboardens fodelseort, surfens himmel, de underklades-losas gudarike! Jag har aldrig sett ett sa avslappnat stalle, som Byron Bay. Ordet "stress" finns inte med i Byron Bays ordlista. Har koper alla organiska mat, dricker herbal tea och sitter och stirrar andlost mot solnedgangarna over havet. En gammal man plonkar pa sin gitarr utanfor Woolworths, dreadlocksganget dricker ol pa klipporna och Greenpeace-aktivisterna forsoker radda varlden i parken.


Jag och Pernilla forsoker glida med i Byron (egentligen hela Australiens) avslappnade stil. Hitills har vi hittat en fantastiskt Hare Krishna-stalle dar vi har atit varje dag. Allt ar vegetariskt och supermums. Koftabollar, avocado&fetaost-sallader och gudvetvad! Men gott ar det!


Fred&Karlek
Agnes


HOW TO RIDE THE PERFECT WAVE

Glada, kalla tjejor med diplom i händerna

 

Surfingen- en helt otrolig känsla när man reste sig upp på brädan. Där var lilla jag på en bräda på stora havet och face-ade en milslång strand och skyskraporna. Vågorna var syndiga och Mr World Champion Cheyne liknade det vid en tyfon, när vi kom tillbaka från stranden med brädorna under armen. Haha.

 

Man ska ha stor respekt för vattnet här och vi fick några mindre härliga smällar av våra brädor!
Imorgon väntar troligtvis en härlig träningsvärk  när vi sitter på Greyhound-bussen mot Byron Bay!

 

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 

(förresten: truth be told var nog det mest otroliga att jag fick ner rumpen i wetsuiten hehe)

 

 


LOST IN PARADISE

På min promenad runt öarna (som Surfers Paradise består av) idag var det lätt att komma vilse. Tur att Surfers  har så många skyskrapor. Bara att raise your head och kolla efter de fantastiska glasbyggnaderna, så hittar man hem!

En Kiwi-fågel som promenerade med mig några steg över till Paradise Island-ön.

 

Surfers Paradise

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 



THE NEXT GORDON RAMSEY?

 

Äta bör man annars dör man! Efter våran surflektion var vi gött hungriga och här ser ni Pillan in action i köket! På menyn stod nudlar, pastasås med en gnutta kött, morot och avokado. Till detta dracks det vatten med en touch av citron! Gordon Ramsey hade varit stolt.

 

Fred&Kärlek

Agnes


SWEDEN IN PARADISE



Svenska brudarna vi hängde med i Surfers. Tack för ett par grymma utgångar brudar!


KEEP MOVING

Imorgon lämnar vi paradiset för att fortsätta resan söderut. Byron Bay blir nästa stopp! Av alla människor vi träffat under veckan har inte en enda haft något dåligt att säga om den lilla idyllen. Förhoppningarna är därför på topp! Planerat att stanna tills på lördag för att sedan åka vidare mot Sydney, men de där med att planer har juh ändrats förr så vi får se... Något som ni där hemma bör veta är att vi än en gång byter tidzon så vi kommer inte längre vara 8 timmar före er där hemma utan 9. När vi inte trodde att vi kunde komma längre hemifrån... Vi vet inte heller hur det blir med internet när vi är i Byron. Tror att vi ska försöka hålla på det fram tills på söndag då vi kommit ner till Sydney, så vi hörs mer då!








Puss&Kärlek

Pernilla & Agnes

CATCH THAT WAVE!

En av de sakerna vi sa att vi var tvungna att testa när vi kom ner var att surfa. Vart borde vara bättre att testa på de än i Surfers Paradise? Vi tyckte att valet var självklart! Så idag åkte vi på vår första surflektion. Hade en supertrevlig instruktör vid namn Patrik, som tydligen hade surfat i typ 30 år! Så tillsammans med honom och två italienska killar drog vi ner till vågorna. Å VILKA VÅGOR! Ca 1 - 1,5 m höga vågor, stark vind och ännu starkare stömmar mötte oss nere vid stranden. Kämpa är bara förnamnet för det vi fick göra och ett par kallsupar var en ren självklarhet. Tydligen hade det juh knappast varit "första-gången-väder" idag, vilket de valde att inte säga till oss förrän efter lektionen!

Hur som helst klarade vi oss tillslut upp på brädan och kunde till och med stå ett par meter. Inte illa för första gången! Så visst var det slitsamt men när man väl fångade den där vågen var de SÅÅÅÅ KUL!





Puss&Kram

Pernilla


OUR HERO

Vi har juh nämt vår nuvarande rumskompis William tidigare, vår hjälte. Stackars killen har nog fått uppleva mer med oss på två dagar än vad han kommer att uppleva på hans resterande månader i landet. Men vad skulle vi göra utan honom? Idag fick vi vårt första besök av de australienska djurlivet. Två GIGANTISKA insekter flög runt i vår lägenhet och skapade kaos. De kanske va runt en 2cm långa, typ DOG! Men underbart nog så var juh vår kära hjälte William där. Vad skulle vi göra utan honom?




Puss&Kram

Pernilla

AUSSIE-NZ

Igår fick vi uppleva stämningen då Aussie drabbade samman med Nya Zeeland i Rugby-VM. Vi satt på en manly-man sportsbar vid stranden och fattade i princip noll av matchen. Medan några badade i barens pool efter matchen så satt vi på uteserveringen och överrraskades med fyrverkerier från stranden- maffigt!


Fred&Kram
Agnes-Pernilla


DROP IT LIKE ITS HOT

Snoop Dogg och Calvin Harris på Bondi Beach på nyår! Helt okej.


Fred&Kärlek
Agnes


SHOP TIL U DROP

Okej, shopping kanske inte är det som prioriteras högst på listan just nu men efter en morgon med tvätt så tyckte vi att vi gjort oss förtjänta av en ordentlig shoppingrunda. SJUUUUUKT fina kläder i butikerna nu verkligen! Väldigt mycket virkat, blusar utan ärmar och slitna shorts. Var lite svårt att hålla sig där ett tag. Det blev i alla fall två tröjor för min del o ett bodybutter. Agnes hittade ett par shorts, en earcuff och ett par nya brillor. Ett senilsnöre hängde nog också med i påsen, kan va bra att ha!



Puss&Kram

Pernilla

LAUNDRY DAY

Under hela den veckan vi har vart i Surfers så har vädret vart grymt. Ett undantag är den "lilla" åskstorm vi hade igår men förutom den så har det vart strålande sol. Idag har de inte vart lika fint dock  så vi passade på att tvätta lite, en ny erfarenhet. Själva tvättandet gick ganska bra, det va när vi skulle torka alltihop som det blev lite klurigt, VI HAR JUH INGEN TORKTUMLARE!!! Men vi löste de ganska bra ändå tyckte jag...








Puss&Kram

Pernilla


MI ROOMIE

Nu sitter vi och utnyttjar McDonalds-WIFI med William- våran nya roomie och mannen i vårat AUSSIE-liv. Den stackars irländaren har hittills fått döda lite insekter i rummet, skrattat åt mina patetiska försök i köket och fått bedöma våra shopping-fynd.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


TITTA MAMMA NU ÄR JAG VUXEN

 

Japp, jag tvättar. True story.

 

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


DUAL CITIZENSHIP

Häromdan blev jag erbjuden en permanent plats i landet av Simon på hostlet. Should a go for a dual citizenship?? Hehe


Fred&Kärlek
Agnes

ROLL ON...

Rullade hem efter en lunch på "Pancakes in Paradise" och deras "all you can eat"-buffe. Var nog länge sedan någon av oss va så här mätta (läs illamående). Egentligen hade vi väl velat ligga hemma i matkoma men ikväll är det rugbymatch som sagt. Så det är bara och dra på sig mascaran (en long lost friend) och pallra sig ner till puben där grabbarna väntar. Måste juh ha nån som förklarar vad spelet går ut på!

Bilder från kampen:







Puss&Kram

Pernilla

SURF, SUN, PARTY, FUN

Efter en dag på fullproppade, stekheta Main beach här í Surfers, så ska jag, Pillis och våra svenskor se kvällens rugbymatch Aussie-NZ, på en sportsbar vid stranden! Gårdagen spenderades på Shooters igen och avslutades med efterfest med american fotballsboys från Melbourne. Victory!


Men först blir det pannkaksbuffe till lunch- wheeoooo!

Fred&Kärlek¨
Agnes


Do you know what kind of material is this? - Boyfriend material

Raggningsteknikerna (se rubrik) här i Aussie må vara lite föråldrade,  men annars var våran utekväll igår riktigt fräsig! Fyra av fem toasters! Iklädda shorts intog den svenska maffian Surfers Paradise.s bargata, vi kom in gratis och välkomnades med spunnet socker i dörren.  DJ.en  gjorde ett gött jobb (inte alls som han på trägårn, inga namn nämnda, ni-vet-vem) .

När vi inte dansade och fräste runt, så stod jag och diskuterade Islam och kvinnoförtryck med min nye vän från Dubai, hehe.  Shalam alequm. Klockan 0300 var vi svenska jetlaggade brudar så trötta att vi vandrade hem till vårat hostel, Backpackers in Paradise.

Ikväll ska vi inta bargatan igen tillsammans med den svenska husmaffian. Kvällen kan nog bli fem av fem toasters om vi stöter på fräsfotbollskillar från Manchester igen. Dom var tydligen var ganska duktiga på att sparka boll, ligan under A-legue, vad nu det menas (soccer is boring)

Fred&Kärlek

Agnes


FRÅN OSS TILL ER



A tired baby kangaroo.


NO WORRIES

Även om vi är på andra sidan globen (jaaa vi har faktiskt kollat) så måste jag säga att jag/vi trivs fruktansvärt bra här nere. Kan erkänna att det kom lite som ett slag i ansiktet, att efter 30 timmar på resande fot, komma fram till vårt älskade hostel och förstå att vi bara hade boende för de två närmsta dygnen. Resten var historia. Detta var något som är väldigt vanligt för backpackers men väldigt ovant för oss...  Men vi löste det den gången och vi har fortsatt lösa det ända sen dess. Börjar gilla livet på resande fot. Ser nya platser och träffar nya människor varje dag. Får höra deras historier om platser de har varit på och anpassar dem till vår resa. Det där med sovplats på vägen, det löser sig!


 






Puss&Kram

Pernilla

LET ME UPGRADE YOU

Anledningen till att det kommer bloggbomber då och då, är inte därför att vi bara sitter framför våra datorer och ugglar, utan för att internet är snuskigt dyrt här och vi tar varje tillfälle som ges.  Nu har vi t.ex. myglat oss in på McDonalds och tar lite av deras gratis WIFI- hehe

På bilden ser ni Ida som har lagt sig och solat på en parkbänk i Bothanic Gardens i good old Brisbane


Fred&Kärlek
Agnes




SO DELICIOUS, IT'S HOT HOT




Mat är ett ämne för sig på den här resan, nu livnär jag och Pernilla oss på ett paket spaghetti och kassler! Idag festade vi till det lite och hade stekt ägg, avokado och gurka till maten.


Och DAM DAM DAM, vi åt musli och vaniljyoghurt till frukost! Wiho!


Fred&Kärlek
Agnes















THE HARD LIFE OF A BACKPACKER





Ps: Jag har hittat mina strumpor!

Fred&Kärlek
Agnes


CHANGE OF PLANS

Efter många månader av planering och efterforskning har jag och agnes nu, under senaste dygnet, total ändrat hela vår resplan. Efter att ha kommit till surfers och insett att det inte rikitgt är något för oss, ska vi nu fortsätta att röra på oss. Den här gången blir det söderut. Vi börjar med Byron Bay för att sedan ta oss ner mot Sydney och MElbourne. Väl där ska vi nog jobba någon månad här och där men det där med att jobba 6 månader i sträck kommer nog dessvärre inte att hända. En sådan här resa är oftast något som man bara gör en gång i livet, varför ska vi då jobba bort den? Jobba kan vi göra hemma! Planen är fortfarande att jobba som sagt, bara inte 6 månader i sträck. Vi har lärt oss något mycket intressant bara under den veckan vi vart här nere, ett ordspråk som aussie-folket gillar att använda. "We don't live to work, we work to live!" - En filosofi vi nu tänkt ta till oss. Det är mycket vi har lärt oss den här veckan. Bl.a.

- Tyskar är inte särskilt sociala
- Kolsyrat och smaksatt vatten är något som ännu inte nått Australien
- Hostel med utsikt över stan är ganska najs
- Internet är en börda
- Spagetti och kassler kan man inte få för mycket av

- Och yogurt och müsli är lika gott på andra sidan jorden!



Puss&Kram

Pernilla


PERNILLA LEVER!

Ville bara flika in med det för dem som börjar undra. Jag lever! Bara vart sjukt jetlag de senaste dagarna! Har vart uppe på nätterna och gått runt som ett vandrande spöke på dagarna. Det tog 4 dagar för mig att få en god natts sömn. Därav den dåliga uppdateringen från min sida. Men nu är jag på topp igen o njuter av det ljuva livet här nere med sol, fest och oroliga föräldrar!





Puss&Kram

Pernilla

BORN TO RUN

Ja, rubriken stämmer ju inte direkt in på mig, men här kommer iaf en bild från min morgonlöprunda runt Southbank på Brisbanes svar på Uddevallas strandpromenad.





Fred&Kärlek
Agnes


SURFS UP!



Surfers Paradise levererar bra väder och vi har varit på el beacho hela dagen. Ikväll ska vi ut med Julia och hennes tjejkompis! Surfers Paradise är nämligen kännt för sitt "fräs", och vi får se om dessa två jetlagg-ade (fortfarande) tjejerna klarar av tempot! Ni ska se hur fint det är här med skyskraporna mot superlånga stranden.


Fastän vi är sugna på att dra ifrån Surfers snart, så är hostlet vi bor käckt- med bar, en butik, pool, sundeck, minibio och bubbelpool. Inget lyx, men det finns där! Det bor också käcka svenskar på samma hostel som vi- första svenskarna vi träffat faktiskt.


Idag tog jag mitt första dopp i Aussie! Starka starka strömmar och livräddarna var på sin vakt. 
  











Fred&Kärlek
Agnes



TRUTH BE TOLD

Hej bloggen, allt är bra och vi glassar i solen bland Hummer-limos och vältränade män!

...nja, kanske inte riktigt. Surfers Paradise faces en tromb och det regnar. Dock finns det Hummer-limos:)



Fred&Kärlek
Agnes

SWEET HOME WOODDUCK

Här bor vi! -tills imorgon iallafall. Allt är bra, förutom att någon verkar ha tagit alla mina strumpor...




Fred&Kärlek
Agnes


BRISSIE PART II

 

Något som Australien är bra på är:

  • Snygga killar (herregud, alla bra gener i världen är placerade här)
  • Kläder (Billigt, bra, virkat, blockfärger. Aussies gör det bra!
  • Att döpa broar, berg, ställen efter aboriginals. (Som plåster på såren att de invaderade och tog deras land ifrån urinvånarna?)
  • Macadamian Nuts (Mums!)

 

Fred&Kärlek
Agnes


BRISSIE PART 1

 

 

Våran dag på Brisbane River, på marknaden, på Bothanic garden och i innerstan. Vi trivs riktigt bra bland skyskraporna och med våra nya roomies. Klockan 1pm går vår buss till Surfers imorgon!

 

Fred&Kärlek
Agnes

 


THE IDEAL AUSTRALIAN?

Hur ofta ser man detta i svenska tidningar?? Kanske det första steget mot retushens död.



 

Fred&Kärlek
Agnes

 

 


TACK OH DU SVENSKA HUSGUD

Helt otroligt, jag är mållös.

SWEDISH HOUSE MAFIA, kungarnas kungar, mästarnas mästare, kommer till Australien i mars.
Och jag måste se dem.

Nu ska jag gå och gråta av glädje lite.




Fred&Kärlek
Agnes

AGNES THE ELECTRICIAN?

Idag har Chris kollat igenom våra CV och hjälpt oss! Jag är med på två jobbsidor här i Australien, men hitills är "massage" de enda jobberbjudanden jag har fått. Idag kom det dock ett mejl från ett företag som gillade mitt CV. Jobbet är "Electrical fitter" och switchboard builder". Vet inte vilken del att mitt CV som har fått dem att tro att jag kan sånt...hehe


Nu går brandlarmet i hostlet bredvid, så det är ganska kaotiskt utanför. Bäst jag går och kollar...tjing tjing!


 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


PRAISE THE LORD, HALLELULJA

Det finns MUSLI i Australien!


Fred&Kärlek
Agnes


OH MY GOD I CAN'T BELIEVE IT, I'VE NEVER BEEN THIS FAR AWAY FROM HOME

Igår hängde vi med Chris från hostlet hela dagen och fixat bankkonto, ett australienskt mobilnummer och Medicare-card. I utbyte lärde vi honom några svenska fraser hehe. På bilden ser ni en av alla broar i Brisbane, den ligger inte allt långt från vårat hostel.

 

 

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


CROCODILE DUNDEE, MR KOALA & MS VOMBAT

 

Idag har vi hängt med kängrus, klappat koalor och matat elefanter på Stewe "Krokodilmannen" Iriwins Zoo, cirka 1,5h utanför Brisbane. Efter en frukost bestående av rostat bröd med nutella (ingen Musli Gold med vaniljyoghurt här inte...) tog vi våran tourbus tillsammans med våra socialt inkompetenta f.d. rumskamrater till Queenslands största animal park. Det har vart en varm dag, med krokodil/fågel/elefantshower och turer till zoo.ts Afrika.


Nu har vi bytt rum och fått käckare rumskompisar. På fredag ska vi möta Julia och Elin i Surfers Paradise!

Vem har sagt att vombats är fula?

 

Fred&Kärlek
Agnes



I NEED 'EM BAGS OF 'EM MONEY

Ni som inte vet någonting om oss, kanske undrar vad vi håller på med här nere? Jo, vi satsar på att hitta en lägenhet och var sitt jobb i Surfers Paradise. Vi har planerat att stanna i 6mån för att sedan åka vidare till Nya Zeeland, Vietnam och Bangkok. Vi kan tänka oss nästan vilket jobb som helst.

Igår träffade vi en tjej på hostlet som erbjöd oss jobb på en bar! "JIPPIE!"- tänkte vi, tills hon nämnde att det var en strippbar och att hon jobbade topless... Tack, men nej tack.





Fred&Kärlek
Agnes



HÄLSNINGAR FRÅN FRAMTIDEN

Hej alla där hemma!
Här, 8h framåt i tiden, har vädret varit supervamt idag! Men det är inte bara vädret som skiljer Aussie mot Svea Rike. Redan efter våra två första dagar här märker man skillnad mellan hemlandet och Australien.
Några exempel:

  • Alla har cykelhjälm och har lampa på cykeln
  • Staden är kliniskt ren
  • Många sportar utomhus och är ute och springer
  • Folk är väldigt artiga och öppnar dörrar, säger "sorry" och lämnar sittplatser åt en
  • Ingen går mot röd gubbe

So far, so good.

 

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


BIG CITY, BRIGHT LIGHTS

Brisbane by night.
-Nu vet jag vad som får mig att vekna: upplysta skyskrapor vid vatten. Nästan som New York...

 

 

Fred&Kärlek
Agnes

 

 


JETLAGGED

VI LEVER! Nu är vi i storstaden Brisbane, som mäter in på härliga 1,9miljoner invånare. 


Vi haft härligt flyt so far;
  • Vi fick komma in i landet
  • Vi fick våra väskor o
  • Och vi kom med en tidig shuttlebuss från Brisbane Airport, så vi slapp vänta på flygplatsen i 4h.

-Lätt förvirrade stapplade vi in på Woodduck Hostel 04.45 på morgonen och fick ett rum. De senaste 2dagarna här på andra sidan jorden, har Pernilla och jag stapplat runt som två zombies. Sönder-jetlaggade.





Vi stannar i Brisbane tills på torsdag, då vi fortsätter mot Surfers Paradise där vi har bokat 1v på ett hostel.

Fred&Kärlek
Agnes


DET BLIR EN NATT I ARABIEN

Domen har kommit. Vi blir kvar på flygplatsen fram tills kl.4 inatt, arabtid.

Nu börjar jag och Pillis bli lite lätt griniga efter drygt 12h restid (slår dock inte min brasilianska vän, som rest från Rio i 2dar)  och minimal sömn. Dessutom tar alla indier, med sina tofflor, upp stolsängarna.
Vi kanske går in i en moské och lägger oss?


Australien får vänta på oss. Nu ska vi gå och utnyttja våra matkuponger som vi fick av Emirates.


Fred&Kärlek
Agnes


FAST I DUBAI

Planets bränsletank strular, så vi är fast i Dubai fram till okänd tidpunkt.

Efter att ha gått ombord på planet, fått den klassiska varma handduken, slängt upp 10kg-handbagaget och göttat ner rumpan i sätet, så fick vi snällt resa på oss igen och sätta oss i gaten.

...Och jag som precis hade brutit isen med min brasilianska stolsgranne.



Fred&Kärlek
Agnes


ARABISKA NATT





Bland bönerum (ja, det finns här på flygplatsen), Niqabbrudar och sheiker i palestinasjalar så sitter jag och Pillis. Helt freaking overkligt. Jag vill gråta- DUBAI! Jag är i DUBAI!


Idag har det varit 38C varmt i Dubai och på flyget har jag utforskat Koranen-radion, Arabic Hits-kanalen och fått halal-slaktad mat. Halva Danmark verkar vara med planet och en trevlig australiensare har hjälpt mig få igång internet.

Klockan 02.45 Förenta Arabemitaren-tid, så flyger vi vidare till Brisbane.


Fred&Kärlek
Agnes


VÅR TREDJE MEDRESENÄR

Möt vår tredje medresenär- Ida Olsson.




KEEP ON WAITING

Har härmed upplevt fritt fall i 2 sek, o då snackar vi inte om den på liseberg! Man kände bara hur stolen försvann under en för att sedan höra kaptenen ROPA ut till personalen att spänna fast sig. Annars har alla flygturer gått bra och nu sitter vi i Dubai och väntar på vårt sista flyg som går om ett par timmar!16 timmar ska vi vara uppe i luften. Men den som väntar på något gott... Ska nog försöka sova lite den här gången, dygna är inte min (Pernillas) grej!
 



Puss&Kärlek från oss båda


LET'S FLY AWAY

Klockan är alldeles för tidigt, ryggsäcken är packad och jag är så redo som det går att bli! Har nog fortfarande inte fattat vart det är jag ska, bara att jag ska vara borta väääääldigt länge. Det kommer väl under dagen antar jag. Men nu måste jag åka om jag ska hinna med flyget, jag ska nämligen åka på min drömresa nu. Den jag tjatat om att göra i ca 2 år nu, den ja! hahahahaha sjukt...




Puss&Kram

Pernilla

BETTER SAFE THEN SORRY

Hej befolkningen i Svea Rike!
Eftersom Pernilla och jag inte kommer vara med er under denna höst, vinter och vår, så kommer här några råd som vi svenskar alltid tycks glömma:



1. Ha tak-snöskyffeln redo - Man vet aldrig när taket kollapsar! Håll utkik runt juletider.
2. Lita inte på Västtrafik- Att de skulle komma i tid är lika troligt som att Påven är en lesbisk muslim.
3. Lita inte på SJ -Det kommer snöa. Det kommer bli kaos.
4. Ät inte gul snö -Vinterkräksjukan kommer som ett brev på posten
5. Ha inte för höga förväntningar på nyår
6. Det går inte att äta för mycket pepparkakor
7. SVT.s julvärd kommer aldrig bli lika bra som Weise
8. Håll er undan från Torp dagarna innan jul -Likvärdigt med en match mot Rocky Balboa?
9. Ät minst 3 semlor under semle-tider
10.Ta hand om 50cent när han kommer till Sandviken -Han kommer vara ledsen över att jag ej är där.



Om ni ordnar detta, så lovar vi att ta hand om landet "down under". Jag vore även tacksam om ni byggde klart IKEA och räddade SAAB. Vi ses i maj!


Fred&Kärlek
Agnes


PHASING, A MILLION MILES AWAY

Nu, at this very moment, ligger jag i min säng för att sova sista natten i Sverige på 8 månader. Ögonen faller på all backningen på golvet bredvid mig och Ane Brun rullar på Spotify. Jag är redo.

Hur många mil bort är egentligen Australien? Det är fortfarande overkligt.


Jag och Pernilla har också plötsligt fått en tredje medresenär. Mer om detta senare...


Fred&Kärlek
Agnes


THE IMPOSSIBLE MADE POSSIBLE

Jag har fått ner allt i ryggsäcken och sagt hejdå till Ida - the impossible made possible.


Fred&Kärlek
Agnes


LET THE GAMES BEGIN




Hur många strumpor packar man ner när man ska vara borta i 8 månader?


ORGANISERAT KAOS

Med 2 dagar kvar till resan förekommer just nu ett smått organiserat kaos. Vi hoppas på att SAS låter oss ha 30kilo, Pillis har ännu inget handbagage och jag har 12 miljoner papper som jag post-it-märker. För er som vill joina entouraget, så lyfter vi cirkus 10.00 från Landvetter och landar i Brisbane 15.00 på söndag, svensk tid.

bildtext obetydlig


Fred&Kärlek
Agnes

THE BRATTBERG & ANDERSSON MANSION

Medan jag har sökt 3 jobb i Surfers Paradise idag, så har Pillis hittat THE most amazing lägenheter till rimligt pris. Jag vill inte get my hopes up, eftersom jag går in med the intention av att alla är ute efter att lura oss och att lägenheterna egentligen inte existerar. Men om vi lyckas knipa någon av dessa lägenheter, så kommer snart MTV Cribs och gör ett avsnitt i Brattbergs & Anderssons first flat!

...And then, we will show you were all the magic happens.

bild från "den sista måltiden" med tjejerna<3

Fred&Kärlek
Agnes

CHING, CHING GETTIN' PAID OVER HERE





Puss&Kram


FRÄS



DETTA är startskottet för DJ-AGGES karriär!



WISE UP



Optimism Is The faith
That Leads To Achievement.
Nothing Can Be Done
Without Confidence

-
Helen Keller

YOU'LL NEVER SEE ME AGAIN, SO NOW WHO'S GONNA CRY FOR YOU?




Hejdåfesternas-tid är nu. Folks nerver kollapsa och tårar har runnit. Den enda som inte gråter verkar vara jag...? Jag är nog den enda som inte fattar att vi faktiskt ska åka.


Fred&Kärlek
Agnes

INSHALLAH



Nämnde jag att vi ska mellanlanda i Förenade Arabemiraten? Jag har min reseoutfit klar!


Fred&Kärlek
Agnes

RSS 2.0