IF I CAN MAKE IT HERE, I CAN MAKE IT ANYWHERE

Sydney<3 Vi klarade det.


ORGANISERAT KAOS



Dagen innan vi åkte - vårt rum har aldrig verkat så litet..

Puss&Kram

Pernilla

DON'T TAKE LIFE SITTING DOWN



Män - nu är vi jämlika

Puss&Kram

Pernilla



OUTBACK IS THE NEW IVY

Outback! -Efter en enormt snabb flygtur (3h! det är ju ingenting när vi är "vana" vid omking 30) har vi anlänt i öknen, hettan och en ny tidszon! Outback och öknen ser precis ut som ni alltid har föreställt er. Det enda man kan se är röd sand, höga berg , torrt landskap inget vatten, gula varnings-för-känguru-skyltar, kängru-bumpers på bilarna, människor i khakikläder och få vägar . Alice Springs är ett litet place där alla verkar känna alla, med en ännu mer obefintlig flygplats- långt ifrån IVY, tunnelbana och Pitt Street.

Här checkade vi precis in!

Outback!


Imorgon klockan 6am går våran tur- mot ingen mobiltäckning, sömn under stjärnorna, stekande hetta, Ayers Rock, Olgas, Kata tjuta & Garden of Eden. Så häftigt!  Detta blir ett stort och helt fantastiskt steg från att festa i högklackat på George Street till att knappt ha rinnande vatten. Hello rehab! Dock finns det mycket Sydney kvar i våra hjärtan (märker jag nu när jag sitter och planerar outfits som kan passa öknen hehe) Vi hörs om några dagar!

Fred&Kärlek
Agnes

DESTINATION UNKNOWN

a book with an unwritten ending


HOW DO YOU SAY GOODBYE TO THE BEST TIME OF YOUR LIFE?











Puss&Kram

Pernilla


CONCRETE JUNGLE WHERE DREAMS ARE MADE


Tidigt imorgon går shuttle-bussen till Domestic Airport, Sydney- destination Alice Springs. Efter den extremt brutalt galna festliga utgången igår, har vi haft hajmat-grabbarna, Alize, Anais och Claire över för att mysa lite och säga hejdå.

Imorgon blir det till att säga hejdå till den bästa staden jag någonsin har levt i. Allt som vi har fått uppleva, från Maskeradbalen med Chaiselle, Lil Wayne & Eminemkonserten, nyår med Snoop & Calvin Harris på Bondi Beach till alla utflykter, spontanmyskvällar, utgångar och middagar med dem vi har lärt känna-  ovärdeligt.

Fred&Kärlek
Agnes

FROM SOUTH AFRICA TO DUBAI


WISHING YOU ALL THE NAUGHTIEST THINGS IN THE WORLD


Bild från igår när jag och mina kära Chaiselletjejer åt middag i mysiga Balmain. Kommer sakna deras Hey Gorgeous, Lil Wayne-skämt och våra galna telefonsamtal.

Fred&Kärlek
Agnes


THE LAST SYDNEY SATURDAY

På måndag åker vi. Tiden går så grymt fort här nere. Vad har vi gjort egentligen? Igår kändes det som om vi fortfarande hade sååå mycket kvar att göra. Så idag har dagen bestått av frukost i The Rocks på cafeet Agnes brukade jobba på. Två gigantiska scones senare gick vi över Harbour Bridge bort mot Milsons Point och besökte Killibirri market. En marknad vi alltid velat gå på men aldrig kunnat förrän idag. Efter det har vi mest strosat runt på Luna Park, ätit glass och tagit färjan hem. Det något speciellt att se en storstad från vattnet. Nu blir de på med mascaran och svarta fodralet. Ikväll kommer våra vänner på BBQ och sedan blir det utgång, den sista i Sydney..
Let's make it count!












Puss&Kram

Pernilla

BYE BYE BOOSTIES

Gjorde mitt sista pass på Boost i torsdags, SNYFT!, och igår hade vi "farewell dinner" med jobbet. Käkade pizza och drack smaskiga drinkar på Cargo Bar. Så enormt härlig kväll men också otroligt jobbigt att säga hejdå till alla. Trodde inte att det skulle bli såhär jobbigt men det är juh bara en bekräftelse egentligen på hur bra man faktiskt har haft det här nere. Sydney kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och hoppas verkligen att jag kan få chansen att komma tillbaka någon dag och se allt och träffa alla igen. Tills dess - här är några bilder från igår.


My girls









I'm gonna miss this.


Puss&Kram

Pernilla


FUTURE COMES ONE DAY AT A TIME

 

I torsdags var det vip-kväll på Chaiselle, vilket firades med höst/vinterkollektion, champagne och sushi. Idag gjorde jag min sista dag på Chaiselle, glodde endless ut genom fönstret på tunnelbanan för att för sista gången åka över Harbour Bridge till jobbet-  Milsons Point North Sydney Waverton Wollstonecraft St Leonards Artarmon..... har säkert åkt där 100 gånger med det är alltid lika maffigt. Fuck Kampenhof. Det känns sjukt knäppt att jag aldrig kommer komma tillbaka till det livet jag har i Sydney nu.

 

Fred&Kärlek
Agnes

THOSE BRONX DAYS

 

Vi sa hejdå till Benji på LaCita i Darling igår, vilket var fruktansvärt. Hopefully, så ses vi i Alices Springs på måndag. Att lämna Sydney och säga hejdå till alla är som att lämna Sverige all over again. Shit.

Fred&Kärlek
Agnes

ZOO TROTTERS

Det är helt otroligt hur man kan vara i en stad i 4 månader och fortfarande ha panik sista veckan för att det är så mycket man fortfarande inte har gjort. Idag har vi använt alla våra fribiljetter. Varit på IMAX och såg Happy Feet 2 - hejdå alla vuxenpoäng vi tagit de senaste månaderna! Varit på Wildlife, ett minizoo nere i Darling, och sett ännu fler koalor, läskiga ormar och krokodilen Rex. Heavy stuff!


IMAX












Puss&Kram

Pernilla

HISTORY WILL BE KIND TO ME FOR I INTEND TO WRITE IT

 

I Australien finns det inget som heter Semledagen, istället har de Mardi Gras. Jag och Pillis fick ju ta tag i vårt svenska heritage och fira denna högtid med var sin semla (som var aningen godare än våra misslyckade semlor igår) från Cafe Svensson på Goulbourn St. För att göra det hela lite festligare åt vi semlorna i Monorailen uppe bland Sydneys fantastiska skyskrapor.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


FAT TUESDAY

Ikväll är det filmkväll i casa Pernilla och Agnes. Vi har även firat semledagen med misslyckade, ojästa semlebullar, en grädde som inte kunde vispas, custard och nutella.

Tack finaste<3

Fred&Kärlek
Agnes

AFTER WORK


WHATEVER WILL BE, WILL BE- DESTINY IS OUR DEALER

Vi trodde, konstigt nog, aldrig att livet i Sydney skulle ta slut. Men om en vecka är det över och livet vi har här, med våra jobb, vårt hus och våra vänner kommer aldrig igen. Vi har planerade good bye-parties i veckan och det känns helt overkligt. Vi har sagt till varandra att vi inte kunde ha haft det bättre i Australiens största stad- det har vart de ultimata månaderna. Känner oss så sjukt tacksamma för allt vi har varit med om, lärt oss och alla människorna vi har träffat. Sydney kommer alltid vara en del av oss och nästa måndag kommer bli så extremt jobbig...

Shoe love @ Manly Beach


IT COMES A TIME IN EVERY WOMANS LIFE & THAT TIME IS NOW

Live fast, die young, bad girls do it well - MIA

 


I LOVE YOU, BUT I LOVE ME MORE

Två kunder gjorde min dag idag! Två stycken underbara färgglada damer från Indien, som har varit inne några gånger i butiken och handlat, kom in idag enbart för att krama mig hejdå eftersom dom vet att jag slutar nästa vecka. Åh, så goa!
Det blir jobbigare och jobbigare att lämna Sydney.

Angelina Jolie Dress

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


ALL THE GOOD MEN IN SYDNEY ARE GAY


AUSTRALIAN OPEN OF SURFING 2012








 

Här är ett antal bilder från när vi blandade oss med alla syndigt fräcka och otroligt snygga Manly-invånare på surf & skate Australian Open från Manly Beach.

 

Puss&Kärlek

Pernilla & Agnes

 


HAVE U EVER POPPED CHAMPAGNE ON A PLANE?

Nu har vi bokat flyg från Melbourne till Cairns. Den 13 mars bär det av mot norra Australien där vi ska färdas med buss längs kusten mot Brisbane. Äventyr väntar!

Sydney Aquarium

 

Fred&Kram

Agnes & Pernilla

 

 


ALL GOOD THINGS MUST COME TO AN END

Nu är det 1 vecka tills vi gör våra sista arbetsdagar och ca 10 dagar innan vi lämnar Sydney för den här gången. Imorgon ska jag på avskedsfest för en på jobbet som också ska resa vidare snart och nästa fredag är det min tur. Bokat bord på Cargo Bar nere i Darling för mitt egna farewell. Känns lite som sista veckan i Sverige all over again. Kluven. Å ena sidan vill jag stanna i Sydney. Vill inte lämna kompisarna, jobbet, LIVET! Å andra sidan blir jag så otroligt taggad när jag tänker på alla platser vi kommer se och alla nya människor vi kommer att träffa. 



Tänkte ladda upp lite fler bilder från vår tid i Sydney men det får bli till helgen. Nu ska jag njuta av denna underbara stad och det otroliga vädret. Inte ett moln på himlen! Ska dra ut till Manly, möta upp Agnes och ska spendera dagen med att se på surftävlingen som håller till där ute.

Puss&Kram

Pernilla

EVERYTHING IS BEAUTIFUL TO ME NOW

Walking on Anzac Bridge

Vårt Pyrmont

 

Här kommer två bilder när jag var ute och insöp lite D-vitamin, när solen värmde +30 grader häromdagen.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


39 IS THE NEW 25-SOMETHING

Nu kommer det folk på visning i vårt hus. Det har kommit in över 100 ansökningar till mitt jobb de senaste dagarna. Jag söker sommarjobb i Uddevalla som jag inte vill ha och jobb i Göteborg som jag inte är kvalificerad till. I guess all good things must come to an end.

Snake print-mania @Chaiselle

Fred&Kärlek

Agnes


THE ULTIMATE DAY

Vi båda var lediga på samma dag för en gångs skull, så vi tog båget ut till Bondi. Mötte upp av Tobias och Reimer vid stranden och spenderade dagen med att sola, bada och äta donkens 50 cents mjukglass. SÅ VÄRT! Filmteamet från Bondi Rescue bestämde sig för att göra ett besök också. Håll utkik efter oss! När solen började gå ner mötte vi upp med Marcus och drog tillbaka till grabbarnas nya hus och hade en BBQ. Den ultimata "Australien-dagen".









Puss&Kram

Pernilla

14 FEBRUARY

Hade en riktigt mysig dag med min kära Tove. Började dagen med en fika och supersöta cupcakes, strosade på stan, åt en otroligt romantisk lunch på Hungry Jacks och dagen avslutades med en ännu smörigare bio - The Vow. När jag kom hem satt Agnes och brudarna hemma och chillade. Vi lyssnade på musik och tjötade till långt in på natten. 



Puss&Kram

Pernilla

YUMMIE IN MY TUMMY

Tack finaste! We heart it! Ni känner oss till fullo!

som tur blev inte detta stoppat av gränsbevakarna för "olaga matexport" (hehe frida)

 

Fred&Kram

Agnes & Pernilla

 


THE HIGHEST FORM OF CONTROL IS KNOWING WHEN TO LET GO

west coast deluxe

 

Ha det så bra på Bali nu tjejer! Björk, vi ses på NZ!

 

Fred&Kram

Agnes & Pernilla

 


YOU'VE GOT MAIL

Det är så underbart att få paket och brev till sin egen adress i Sydney. Att få se sitt eget namn på samma adresslapp som Sydneys innestads-postkod. Ååååååååååååååååååh.


Nu väntar jag bara på att Pernilla ska komma hem så vi kan öppna paketet. Handstilen är skrämmande bekant och det är ju ingen tvekan om vem som har skrivit adresslappen hihi.

Fred&Kärlek
Agnes



HAPPY INDEPENDENCE DAY

Balcony view with Alizee & Jerome


Är det inte fantastiskt att ha vänner med den här utsikten? Om jag var en mäklare hade jag prisat deras havsglimt, svindlade höjd och utsikt över Sydney Tower. Damn.

Fred&Kärlek
Agnes

BRIGHT LIGHTS IN THE SKYLINE

Godmorgon! Sitter än en gång på balkongen med min frukost och njuter av början av en ledig dag. Älskar vår balkong! Igår åkte jag till Benji direkt efter jobbet och när jag kom dit var Agnes redan där. Vi gjorde chokladfondant al la Francise och kollade film. Fick även för oss att vi skulle ut och gå för att bränna kalorierna och det slutade med att vi gik över Harbour Bridge i nattmörkret. Vilket har resulterat i en dunderförkylning idag för min del. Utsikten var iaf helt otrolig, det var bäcksvart ute och det enda man kunde se var ljuen från husen, skyskraporna och Operahuset. Hade gärna visat kort men självklart så dog min mobil efter halva kvällen.




Ungefär såhär, fast så mycket vackrare!

Puss&Kram

Pernilla

DESERT SNAKE

 

Så underbart bortskämt att ha ett jobb med clothing allowance. Detta är mitt senaste tillskott i Chaiselle-garderoben. En snake print sjal som ska få vira sig runt mig under ökenvandringar i Australiens red center i slutet av februari.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


CHEERS TO REALITY




SKÅL!


Finaste sambon


6 svenska tjejer på Sydneys gator. Kan inte bli annat än succé. Efter middag hemma på vår terass, med tacotallrikar och glas rosé, gled vi in på Ivy som VIP. Behöver jag säga att vihade en grym kväll?

Puss&Kram

Pernilla


IT'S 8AM & A BEAUTIFUL MORNING IN SYDNEY

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


LUNCH BREAK

Lunch med min favoritsambo i vårat Westfield

 

Fred&Kärlek

Agnes


 


LOW BACK LBD

Nu är den min- den lilla svarta. Välkommen till min garderob.

Next stop: The Ivy

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


GOTTA KEEP YOUR HEAD UP

Jag har härmed varit den ultimata sambon. Medan lilla Agnes gick upp och duschade efter en hård dag på jobbet så gick jag och lagade middag - pytt i bagdad stod på menyn. Efter att ha satt in alla tallrikar i diskmaskinen och laddat tvättmaskinen med en ny laddning tvätt så gjorde jag ett litet fruktfat som vi nu sitter och smaskar på. ULTIMATA SAMBON! Hon kallar mig för hemmafru, vilket måste betyda att de är hon som betalar middag på supermysig restaurang på Valentines Day, så jag klagar inte.

 


 Igår på Adria..


.. med några vansinnigt läckra Toblerone

Puss&Kram

Pernilla

YOU ASK. WE ANSWER.

Vi lämnar Sydney den 27 februari efter många veckors tänkande. Nu vill vi börja resa, utforska och se Australiens andra sidor, efter att ha bott bland 4,5 miljoner människor i landets största stad sedan i slutet av oktober.

Vi beger oss sedan vidare till Uluru/Ayers Rock där vi har bokat en 3dgrs "outback" tur till det röda berget, Kings Canyon och bergen Olgas. Efter det flyget vi till Melbourne för att åka på Great Ocean Road, kolla in staden och fräsa runt på festival med Swedish House Mafia. Efter Melbourne flyger vi till Cairns i norra Australien för att ta oss ner mot Brisbane där vårt flyg till Nya Zeeland väntar den 1april. Dagen vi kommer till Sverige är fortfarande osäker.



Det mest lärorika... Vi är helt klart överrens om att vi hade kunnat skriva en hel bok om hur det är att vara backpacker och resa runt/leva/bo och jobba i ett annat land. Det finns 1000miljoner små saker som vi har lärt oss på vägen som är sjukt användbara i vardagen.
Pernilla: Jag har lärt mig att det mesta löser sig, ingenting är perfekt men det är också det som är charmen med det hela. Det är bara att sitta ner och njuta av åkturen.
Agnes: Mina ögon har öppnats för alla möjligheter som finns i världen. Det finns så mycket att göra och man kan förverkligen det man drömmer om, om man verkligen vill det.


Fred&Kram
Agnes & Pernilla


CHAMPAGNE FOR THE PAIN

 

Jobbet blev helt plötsligt lite bubbligare och festligare. Happy Valentines Day önskar vi på Chaiselle.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


FLASHLIGHTS IN THE GOOD LIFE

Medan Agnes söker jobb för fullt här nere har jag börjat klura på vad jag vill göra till hösten. Ska bli en skönt att komma hem till lilla Uddevalla för sommaren men sen kommer jag antagligen klättra på väggarna snart igen om jag inte hittar på något. Har därför suttit på olika hemsidor hela morgonen, med allt från au pair till volontärarbete. Plugga kommer väl också in i bilden nån gång men inte än på ett tag. What to do, what to do..

Nu ska jag iaf ta mig ner till gymmet och sen möta tjejerna i stan. Jakten på de grymma levisshorten fortsätter.



Lekte lite med kläderna på Agnes jobb en dag

Puss&Kram

Pernilla

MAKE ME COME ALIVE

Hemma och precis ätit middag. Mammas lasange börjar ta slut, buhu! Ikväll ska jag träffa Björk och Viktoria nere i Darling och introducera dem för vår älskade Toblerone, en drink som kommer få de flesta chokladälskare att tappa hakan. Tar även med mig Sandra ner och Agnes ska möta upp oss efter jobbet. Girls night out! Ska bli riktigt härligt. Har även lovat Benji att ta mig till La Citas salsakväll ikväll och säga hej iaf. Kan bli riktigt kul även om salsa är långt ifrån min grej. Ajja dags att göra sig iordning, är ä lite bilder från vår BBQ med Sandra som vi hdae i lördags.







Puss&Kram

Pernilla

CREPES @ QUAY STREET


Det kommer bli så fruktansvärt svårt att lämna Sydney med kvällar som denna.

Fred&Kram

Agnes & Pernilla

4 MÅNADER

HALVTID! Vi har officiellt gjort halva resan.

Puss&Kärlek

Pernilla & Agnes

SWIM GOOD


Så härligt att få ha poolen för sig själv idag.

 

Det är mycket uddevallska nu. Igår tog vi med Björk på en utekväll a´la aussie- vip.s på The Gaff och sedan svängde runt på Trademark i älskade Cross. Ikväll är det boys night hos oss, Tobias, Fredrik och Markus kommer över på öl och pizza. ...om dom lyckas med tvätten först vill säga...hehe

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 

 


THE ULTIMATE BREKKY

Jag har gått ifrån det där med yoghurt och musli.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


@ MR KAMPRAD'S MANSION

We're baaack!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


SNYGG & REKO

En touch av svennebanan, nu på varje underground-station i Sydney.

 


NSW FLOODINGS

Pic: dailytelegraph.com

 

Jag vet inte hur mycket nyheten når er där hemma, men delar av vår delstat NSW och Queensland utrymms pga översvämmningarna här i Aussie. Inte så allvarligt som förra året, men blött är det- vi i Sydney har dock vårat på det torra hittills!

Fred&Kärlek
Agnes


THE IVY IS THE NEW ARQ

 

Vårat ny superställe -The Ivy i Sydneys innerstad! Oslagbart varje gång. Och att de släpper in oss gratis gör ju inte saker sämre.

 

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 


BE THE MOVIE


YOUR DADDY MUST'VE BEEN A DRUG DEALER, 'CAUSE YOU'RE DOPE

Chardonnay & salad - Night Picnic @ Benjis balcony, Kent Street

- followed by: spontanfest på Manly Beach

Perfect.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


UDDEVALLA DELUXE

Vilken svennedag! Idag har vi träffat hela 5 uddevallare, som är färsk blod i Australien. Först träffade vi killarna från hajmat.com och nu på kvällen kom Viktoria och Björk över till vårat hus och vi har försökt ge dem all vår kunskap om Kings Cross härligheter och Byron Bays knepigheter.



Förresten, här kommer dagens teaser: kan ni se vilken som är Anzac bridge utanför vårat hus här i Pyrmont och vilken som är gamle Uddevalla bron i Svedala?


Fred&Kram
Agnes&Pernilla


LA CITA IN THE SOUTHERN HEMISPHERE

Till sydamerikanska toner dansade jag och mamacita salsa i Darling Harbours egna La Cita igår.



Fred&Kärlek
Agnes

NOUS AVONS TUÉ LA PLAQUE

Mango daiquiri/Fairy Floss Martini

 

Här kommer tre bilder från när tog Benji med mig ut på en fransk restaurang i Paddington. Franska överallt, champagne, chocolate de marquis och ett vitlöksgratinerat afrodisiac till förrätt. Ni får själva lista ut vad som ligger på tallriken på första bilden...

Fred&Kärlek
Agnes


GOMORRON!

Nu sitter mamma och pappa på ett plan påväg hem igen. Vart riktigt roligt att ha dem här, känns som om jag har fått ladda om batterierna på nåt sätt. Nu blir de jobb i 3 veckor och sen börjar resandet igen. Ska bli så kul att röra på sig igen, se nya ställen och träffa nytt folk.

Men det är ett tag kvar tills dess. Idag är jag ledig och ska snart möta Agnes för att luncha i stan. Har gått om varandra i två dagar nu så ska bli kul att se min lilla sambo igen.


Vi bjuder på den


Puss&Kram

Pernilla


THIS IS FOR THEM 30-SOMETHINGS

 

Såhär blev min februarioutfit på Chaiselle. Skönt att ha på sig byxor nu efter att ha gått i långklänningar sedan i november. Alla klänningarna jag har haft på Chaiselle, tillsammans med 6,5kg annat smått och gott av mina saker, är påväg hem till Sverige nu med Pernillas föräldrar.(Mamma, häng upp klänningarna direkt!) Så skönt att bli av med lite, så inte ryggan blir så tung när vi reser vidare om några veckor.

 

Ikväll blir det middag med min Alizee!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


IVYLICIOUS

Vi skriver sällan om våra utgångar i den här bloggen, men gårdagens fräs går till historieböckerna. Det var en av de där oväntat perfekta utgångarna... Vi började med avskedsmiddag på Hurricane i Darling Harbour med Pernillas föräldrar- en restaurang där vi har försökt få ett bord i 2 veckor. Sedan fräste vi vidare till IVY i innerstan och slutklämde utekvällen på mitt favvoställe World Bar i vårat älskade Kings Cross.

Toblerone drink @ Hurricane

Rooftop pool bar @ IVY

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


BEER, MATESHIP & BARBIE

Kangaroo pizza @ Darling Harbour

 

Här kommer en bild från Australia Day i Cockle Bay Warf förra veckan. Fullt hallabaloo! Orden i rubriken är, enligt en major undersökning, de tre största orsakerna varför australiensarna är så stolta över sitt eget land. Beer, mateship & BBQ. True story. Typiskt Aussie<3

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


RSS 2.0