THIS IS NOT GOODBYE

När man pratar med folk som har varit ute och rest, spelar ingen roll vart de har vart för de har alla sagt samma sak; "det var det bästa jag någonsin har gjort". Australien har alltid varit min destination, min drömresa. Många har frågat oss om det verkligen har varit så bra som det har sett ut på bloggen. Helt ärligt kan jag säga att det har varit bättre.

Varför? Visst, alla har sina upp och ned gångar och så även vi men när jag ser tillbaka på det halvåret som vi har haft här så kunde jag inte varit mer nöjd. Vi har delat mycket av vår resa med er. Människorna vi har träffat, platserna vi har varit på och många av de upplevelser vi har haft. Vad ni inte har fått sett dock är förmodligen det jag är mest tacksam över från hela resan. Hur jag har växt som person. Jag har lärt känna sidor av mig själv som jag inte visste att jag hade, fått en otrolig förståelse för andra människor och fått en känsla av att jag klarar det mesta bara jag bestämmer mig för det. Allt känns helt plötsligt mycket lättare nu. Sedan att jag har fått vänner och erfarenheter som jag tar med mig resten av livet är juh bara en bonus.

6 månader. 25 veckor. 175 dagar. Hur man än väljer att se på det - så var det det bästa jag har gjort. 


Puss&Kram

Pernilla


I KNOW WE COULD LIVE TOMORROW,BUT I DONT THINK WE SHOULD WAIT


livet just nu @ Noosa


Fred&Kärlek
Agnes

MATKOMA



En dag i Byron Bay åt vi på Hog's Breath -och enda sedan den dagen har jag inte kunnat sluta tänka på bearnaisesås. Det är sant. I snart 6månader nu har jag drömt om den här fantastiska såsen, som jag åt i början av oktober i hippieparadise Byron bay. Idag i Noosa, hittade vi ett Hog's Breath. Brualt med mat. 7 timmar senare är vi fortfarande mätta. Bearnaisesåsen var fab.

Fred&Kärlek
Agnes

KÄNGURUS ÄR INGEN MYT...

... det är inte heller dingos, delfiner, vattenormar, iguanas, gechos eller flugor stora som enkronor. Vi fick nämligen chansen att de dem allihop under de två dygnen vi spenderade ute på fraser island. Efter många om och men bestämde vi oss för att åka ut till ön och med otroliga sista-minuten-priser lyxade vi till och med till det med en natt på ett resort (som vi självklart glömde att ta kort på). Vi cruisade längs stranden, badade i kristallklara sjöar och vandrade i regnskogen. Vi fick även uppleva vad ordet "offroad" verkligen betyder då det inte finns en centimeter asfalt på hela ön bara sanddyner, stockar och halvmeters djupa bäckar. Termen "bumpy ride" kan inte i närheten beskriva känslan vi hade inne i bussen. Ändå var härligt att komma iväg på en utflykt igen. Det är då vi får chansen att slippa tänka på mat och boende för ett tag och bara luta oss tillbaka och slappna av.
































Puss&Kram

Pernilla


FRASER ISLAND























Fred&Kram
Agnes&Pernilla



AIRLIE BEACH - CANNONVALE





Här får ni ett stycke bilder från när jag promenerade från Airlie Beach till Cannonvale häromdagen- inte riktigt som Strandpromenaden hemma.

Fred&Kärlek
Agnes

HOW LONG IS FOREVER



18 buss-timmar senare är vi äntligen framme i Noosa, där vi bor på ett herrgårdsliknande hostel, inte långt från stranden. Idag har vi vandrat på boardwalken i Noosas National Park längst stranden. Imorgon åker vi på en tvådagarstur till världens största sandö, Fraser Island! Där ska vi göra massa spännande saker. Vi håller er uppdaterade...

Fred&Kram
Agnes&Pernilla
 


COME PLAY ON MY DIDGERIDOO

I Airlie Beach stötte vi ihop med Lynsey, våran älskade rumskamrat på Jolly Swagman i Sydney, där vi bodde i 5 veckor. Hon drog med oss på sådanthär bus:



när jag spelade lät det mest som om någon gick på toa, men kul var det!

Fred&Kärlek
Agnes


GRÖT I DJUNGELN



Såhär startar man dagen!


SOMETIMES IT FEELS STRANGE THAT I HAD A LIFE BEFORE THIS


Chaiselle Christmas Party

Nu är vi inne på sista veckan i Australien innan vi drar vidare mot NZ och sedan Thailand. Det kommer kännas så maffigt, men samtidigt konstigt att komma tillbaka till Brisbane- där allting började- den 8oktober 2011. Då trodde vi att vi skulle bo och jobba i Surfers Paradise i 6månader och knappt resa runt i Australien alls, för att istället åka till Vietnam och Fijii. Det blir aldrig som man tänkt sig här nere... och jag kunde aldrig föreställa mig att vi skulle få det så här bra.

Det är så galet att lämna Australien, efter att ha varit här sedan början av oktober. Snart är vi hemma, på ruta 1 igen, med Ensam Mamma söker, Kampenhof och Fjordfestival. Ibland känns det som vi inte har gjort något annat än Australien. Kommer vi komma tillbaka tro?

Fred&Kärlek
Agnes


DISCOVER MELBOURNE


















Lilla mellis. En stad vi gärna besöker igen och verkar vara en otroligt härlig pluggstad. Framtiden?

Puss&Kärlek

Pernilla&Agnes

AIRLIE BEACH





Airlie Beach är ett litet litet mysigt samhälle. Idag har jag och Pernilla äntligen fått sova ut (ja, det gör vi faktiskt inte ofta, trots att vi är på "semester") och sedan gick vi ner till lagunen och lade oss i solen.

Vi borde få medalj för lunchen vi gjorde idag, två sorters stekar, bearnaisesås och pasta. Så fantastiskt. Och till efterrätt hade vi gurka. Smarrigt! Vi har även hört rykten om att det är våffeldagen idag, så ikväll ska vi göra pannkakor. Imorgon åker vi förmodligen vidare längs kusten, ner till hippiepalatset Noosa.

Fred&Kärlek
Agnes

GREAT BARRIER REEF

Är det något man måste göra när man är i Australien så är det att åka ut på Stora Barriärrevet. Jag har alltid velat åka ut så förra fredagen bokade jag en båttur. Agnes var inte allt för tagg på det så slutade att jag tog mig iväg på egenhand. Sedan visade det sig att i princip hela vårt dåvarande rum skulle åka ut på samma båt så slutade med att vi var ett helt gäng som åkte ut iaf. Träffade även en supertrevlig britt, Robyn, redan på bussen ner till hamnen som jag hängde med resten av dagen, så ensam var jag knappast.

Alla har tidigare sagt att revet är så otroligt vackert men jag har aldrig riktigt förstått vad de har menat. Efteråt kan jag säga att jag nog aldrig kommer kunna förklara hur vackert det faktiskt var. Jag simmade med de mest färgglada/mönstrade/konstiga fiskar, snäckskal stora som vattenmeloner och berg av koraller. Fickdyka ner till bottnen och upptäcka allt på en armvidds avstånd. Tyvärr kom hela utflykten väldigt snabbt inpå så hann inte hyra någon undervattenskamera = jag har inga bilder på vad som hände under ytan.

 Något av det mest minnesvärda av hela utflykten kommer nog vara mitt första möte med en haj. Det börjar med att "guiden" som var med oss nere i vattnet skriker "HAJ" för att alla ska komma och titta. Lite längre bort simmar en ca halv meter lång haj. Coolt tänkte jag, nu har jag sett min första haj. Gruppen skiljs åt igen för att fortsätta dyka och snorkla på revet. Jag simmar ensam åt mitt håll medan jag kollade på allt som hände under mig. Helt plötsligt får jag en känsla av att jag är påväg att simma in i något så jag tittar upp. 2 m bort kommer en dubbelt så stor haj simmandes emot mig innan han väjer av och simmar under mig istället. Länge sedan jag var så rädd senast.. De hade tack och lov berättat för oss på båten att de hajar som finns på revet inte är farliga för människor. PUH!


 


Robyn och jag


Herr& Fru Argentina


Grymt gott käk!!


Under ytan...


Puss&Kram

Pernilla

PARA...PARA...PARADISE

 


Sting ray suit





Vår båt

Fish feed

Scuba gear



Cairns



Min dag på Barriärrevet var helt otrolig. Vid 8am avgick Passions of Paradise's stora katamaransegelbåt från Cairns Reef Terminal. Vindstilla och strålande sol hela dagen. Första stoppet gjorde vi ute på öppet hav, cirkus 2h från land.

Jag var egentligen inte intresserad, med valde att testa ett intro-dyk, vilket i princip bestod av att vara 2dm under ytan med all scuba-diving gear på sig. Instruktörerna satte på mig tyngdbältet, dyklufttuberna (tyngre än min 85L-backpackingrygga...då är det tungt) gav mig simfötter, sting ray-suiten & glajjor och sa åt mig att hoppa i vattnet. Väl i det turkosa vattnet led jag av extrem dödsångest när jag försökte andas genom munstycket gaah- jag var livrädd. Intruktören grabbade dock tag i mig och helt plötsligt så simmade vi under ytan bland koraller och alla fiskar. I WAS DIVING! Efter ytterligare 5min av dödsångest och av att klamra mig runt instruktörens arm, så kollade jag runt omkring mig, andades, simmade, tryckutjämnade, tittade, upplevde- och det var de fräckaste 40minuterna ever. Scuba diving kan nog vara det ballaste jag någonsin har gjort. Koraller, fiskar, tystheten, kristallklart vatten. Helt otroligt. I slutet av dagen fick jag även mitt "Diving without dying"-certificate. 

Båtens andra stopp blev vid en sandö, som vi snorklade till. Helt otroligt fint. Det går inte riktigt att beskriva vad som finns under ytan. Efter fiskmatning och chillaxing på båten, så satte vi segel tillbaka mot Cairns. 


...sometimes it feels strange that i had a life before this...



Fred&Kärlek
Agnes


 


DESTINATION AIRLIE BEACH

Sträckan kanske inte ser lång ut på kartan, men det har tagit oss 11h med Greyhound att åka från Cairns till Airlie Beach. Vägarna var inte fantastiska, men utsikten var inte dum! Efter att ha stannat på de mest ångestframkallande små samhällena, med ännu mer ångestframkallande toaletter, är vi äntligen här och har checkat in på ett hostel vars rum är stugor som ligger i en slags djungel.


Sista kvällen i Cairns spenderades överraskande nog med Reimer och Marcus och sedan var vi tvugna att säga hejdå till våra fina rumskompisar. Cairns bjöd på fint väder de senaste dagarna, men mataffärerna var aningen spöklika då inte matleveranserna kom fram pga översvämningarna. I Airlie Beach stannar vi i två nätter innan vi tar nattbussen mot en ännu okänd destination och nya äventyr.


Fred&Kram
Agnes&Pernilla

I MIN BREVLÅDA

Något som var väldigt svårt att hålla soh ifrån i Melbourne var shoppingen. För GUUUD va mycket fina saker det fanns. Klarade att hålla mig ifrån det mesta men så fort jag provade de här byxorna så var jag kär. Gissa vad som är påväg till min brevlåda i detta nu? Fy va underlättande internetshopping kan vara ibland!




Puss&Kram

Pernilla


HAPPINESS IS NOT A DESTINATION, IT'S A WAY OF LIFE






Detta är vår vardag nu i Cairns.

Fred&Kram
Agnes&Pernilla


LIVING YOUR DREAM












Puss&Kärlek

Pernilla&Agnes

CAPE TRIBULATION- UNDERCOVER TOURISTS



















Fred&Kram
Agnes&Pernilla

THIRTYFIVE DEGREES AND SHITLOADS OF SUN

Vi ar fortfarande fast i Cairns. Vagarna mellan Townsville och Airlie Beach ar halvt fuckade och Greyhound fegar ur. Vi dont mind dock- solen steker, det ar over 35grader, imorgon drar jag ut pa Barriarrevet och Reimer & Marcus kommer till Cairns till morgonen.

Pa denna Passions of Paradise-bat guppar jag runt pa imorgon


Fred&Karlek
Agnes

ONCE U GO BLACK

Igår var jag och terroriserade precis varenda kameraaffär i hela Cairns efter en likadan kamera som jag hade förra veckan (som gick sönder, remember?). Det fanns en butik i hela staden som hade kameran.- dock i pissrosa eller metallicblått. Ni som känner mig vet att inte det funkar- alls. Jag kom hem kameralös den dagen, men idag gick jag tillbaka till kamerabutiken- som hade fått in kameran i svart! Hallelulja! Nu välkomnar jag min svarta Nikonskönhet, kamera nummer 4 på denna resa, till familjen!

 



Fred&Kärlek
Agnes


OH SUNNY DAY

+30grader! Vad ar regn? Idag har vi i dorm 2 legat i Cairns lagun hela dagen. Beautifuuul. Natten till fredag drar vi oss mot Airlie Beach om vadergudarna ar med oss.

Fred&Karlek
Agnes

FLASH FLOODINGS



Ja, ni behöver inte vara rädda för att vi blir uttorkade eller så. Wet season sucks.




Vi är fast i Cairns, inga bussar, inga tåg, inga flyg lämnar staden på grund av regnet. "Regn" är nästan en underdrift av de massiva floderna som himlen verkar spotta ur sig. Vi är kvar i stan på obestämd tid men måste vara i Brissie innan vårt flyg till Auckland går. Som tur har vi våra rumsgrabbar som vi håller oss flytande med.

Fred&Kram
Agnes&Pernilla

Update: Vi glomde juh att namna att vadret forflyttar sig soderut med oss, det ar en tornado som vantar pa oss i Townsville och Pernillas dator har precis crashat. Men som sagt, vara superharliga rumsgrabbs flyter pa.


QUEENSLAND- THE SUNSHINE STATE

 

Nu är livet bra. har precis bytt rum på vårt hostel och har kommit till ett rum som får alla våra andra hostelboende att verka som soptippar. Vilken backpackerlyx! Jag kikade även förbi Rustys market och köpte mig min favoritfrukt. Nu blir det på med bikinin och ner till lagunen! Ikväll blir det zumba nere vid stranden.

Fred&Kärlek
Agnes


I'M STILL JENNY FROM THE BLOCK

Luftfuktighetsnivån i Cairns:
Du plattar håret -> Du går ut -> Du får afro


Kanske är det därför jag fick knäppen idag och sökte till Södertörns universitet i Stockholm till hösten.

Fred&Kärlek
Agnes

BY THE LAGOON

 

Cairns bjuder inte på mycket solsken, men det är enormt varmt och tropiskt fuktigt. Efter att ha powerwalkat runt i stan och försökt hitta en kamera, lade jag mig i lagunen to cool down. I Cairns får man typ inte bada i havet pga giftmaneterna. Där träffade jag iallafall en supersoft welshare och två tyskor som bjöd med oss till Cape Tribulation imorgon. Det stället är värt för er att knappa in på google! Nu blir det roadtrip!

 

För övrigt bor vi på världens kanske fetaste hostel som har pool, gym, nattklubb och gratis käk, i ett rum med en svensk, två amerikaner, en fransman och två från Argentina. Multicultural for the win.

Fred&Kärlek
Agnes

IN SPACE, EVERYONE CAN HEAR U PARTY

Brutalt

Fatboy Slim

Det bästa Sverige har gjort

 

Future Music Festival var brutalt roligt. Hela Flemington Racecourse hade förvandlats in till ett enormt, färgglatt lekland för vuxna och Karran, Pillis & jag stortrivdes bland karuseller, pariserhjul, scener och workshops. För att göra det ännu bättre så sken solen hela dagen- från att Jessie J studsade ut på scen i sina hängslebyxor till att Swedish House Mafia dränkte oss i främre raden i konfetti.

 

Skrillex (skrämmande bra), Gym Class Heroes, Stafford Brother&Timmy Trumpet, Tinie Tempah och Fatboy Slim gjorde våra knän helt utmattade av allt hoppande under dagen. Och efter att ha stått görnära Swedish House Mafia (och att ha sett Lil Wayne i dec.) känner jag att jag kan dö lycklig. Så otroligt maffigt.

 

Fred&Kärlek
Agnes

DESTINATION CAIRNS

 


DESTINATION CAIRNS

 


CHEVY, IT'S GETTING KINDA HEAVY

Sista dagen i Melbourne var ganska lugn. Checkade ut vid 10 men slutade ändå med att vi stanna kvar några timmar extra bara för att gassa i den stekande solen på hostelets terass. Under dagen hann vi även med att strosa runt i stan (oftast i jakt på gratis WIFI), besökte Chinatown och tog till oc med en 50 cents mjukglasspå Hungry Jacks, bästa någonsin! Drog inte till flygplatsen förrän kanske kl. 11 på kvällen där vi bäddade ner oss runt våra väskor. 17 kilo kanske inte låter som så himla mycket men när man bär runt på det en hel dag.. ja, det tar på krafterna. Vi båda slockna snart och innan vi visste ordet av det så var det dags att hoppa på flyget till Cairns. 



Saknade den här imorse när vi landade..


Puss&Kram

Pernilla

MELBURNIANS

I svenne-uniformen: converse, levis 501-shorts, tygväska, ray ban aviator


SPACE IN YA FACE
















Stafford Brothers. Timmy Trumpet. JessieJ. Gym Class Heroes. Skrillex. Tinie Tempah. Fat Boy Slim. Swedish House Maffia. Bästa brudarna. Sköna folk. Iskall öl. Stekande sol. Livet är bra härligt ibland!

Puss&Kram

Pernilla

THE WHOLE INDUSTRY KNOWS NOT TO FUCK WITH ME NOW

Just det, berättade jag att min nya kamera har havererat? Jag och teknik har ett disfunktionellt förhållande. Snart kanske det är bättre att stay singel och knäppa bilder med mobilen.

Fred&Kärlek
Agnes

FUTURE MUSIC FESTIVAL

IDAG SMÄLLER DET!


I MITT SAGOLAND





























En bild säger mer en tusen ord.

Puss&Kram

Pernilla





GREAT OCEAN ROAD

This is the sound of freedom

Rainforest

Making dreams come true

12 apostels

 

Jag vill nästan låta bilderna tala för sig själva. Vi hade en helt fantastiskt dag på Great Ocean Road vid Melbournes utkant. I gryningen ringde klockan och vi drack te någon timme senare bredvid vilda kängrurus någon stans i Victoria. Färden fortsatte med att mata papegojor och kolla på vilda koalor. Vi susade runt på de slingriga Great Ocean Road-vägarna till ljudet av riktig aussie-musik medan vår fett knowledgeable guide Craig lärde oss allt om allt ungefär.

 

När vi hade svalt vår souvlaki till lunch promenerade vi i en regnskog. No biggie. Efter en timmes slingrig körning kom vi fram till de 12 apostlarna, som Great Ocean Road är mest känt för, och jag fick uppfylla en av mina största drömmar- helikopter! Pulsen var på topp när vi hukade oss under rotorbladen för att sedan lyfta och flyga över havet. Obeskrivligt.

 

14 timmar senare, efter att ha sett den största fullmånen någonsin och promenerat på stränderna vid apostlarna, var vi tillbaka på vårt älskade hostel. 5 av 5 toasters.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


BAH BAH AMERICANO

Jag har inte berättat om min nya hang up, min drog. Efter att ha lagt ner filochflingor som jag har ätit varje dag sedan jag var cirkus 7år, haft ett sjuktligt beroende till dadlar i Sydney, och börjat med gröt- har jag nu fått ett nytt beroende- jam&peanutbutter toast. Det ser vidrigt ut, det låter vidrigt, men det är såå gott. 100% fet amerikan-stil. När jag kommer hem blir det knäckbröd igen.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


NYA ZEELAND


Auckland- Christchurch. Vår rutt för Nya Zeeland! Mellan den 1april och 30april kommer Pernilla, jag och Björk susa genom landet med vårat fett rabatterade bussbiljett.

Fred&Kärlek
Agnes



HEMLÖSA

Back on Chapel- ett hostel med hög mysgrad.Var ett bostadshus som blivit omgjort till ett hostel, kändes som att komma hem till någon:)

Det sjätte bästa hostlet i hela Australien- det märktes..

 

Vi har haft lite bostadkris i helgen, då vår älskade hostel Habitat i St Kilda blev fullbokat och due to diverse festivaler, långhelger, Labour day gjorde att alla (ingen skämt, verkligen alla) hostel var fullbokade. Så när jag och Pernilla var tvungna att checka ut från Habitat på lördag morgon, var vi hemlösa.

Efter några timmar framför the almighty Google och några telefonsamtal senare så lyckades vi dock lösa var sin säng i olika rum på ett hostel i en supercool suburd kallad Windsor. Allting löser sig till slut...



Inatt sover vi dock på flygplatsen, då flyget till Cairns, QLD går cirkus samtidigt som tuppen galer. Ska bli skönt att komma norrut till värmen!

Fred&Kärlek
Agnes


SOUND OF NOW

 

Idag har vi mysat med vår älskade Karran! Vi klippte oss även för en fett billig peng.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


I DON'T STOP WHEN I'M TIRED, I STOP WHEN I'M DONE



Sammanfattng av gårdagen:
 - Live musik
 - Apples to Apples
 - Sköna lirare
 - E de sååå?
 - Grym biljard
 - Kanada

Nu blir de att göra sig iordning och dra in till stan för att förhoppningsvios träffa Karin. Ska även försöka få en klippning. 5 månader utan ett enda frisörsbesök sätta sina spår.  Ha en bra dag!

Puss&Kram

Pernilla
 

ST KILDA

det vackraste jag vet

 

Melbourne är så vackert! När solen gick ner var vi nere och kollade på vilda pingviner som kom fram under St Kildas pir och nu sitter vi och lyssnar på livemusik på vårt fina hostel. Livet är bra.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


NEWS FROM THE SOUTHERN HEMISPHERE

Vi har glömt att uppdatera er. På de senate har jag och Pillis fixar lite saker. På fredag har vi bokat en tur på Great Ocean Road (värt att googla!), som är en väg kantat av smått fantastiska saker i Melbournes utkanter.

Vi har även bokat vår buss som ska ta oss mellan nord och sydön av Nya Zeeland plus att vi har precis bokat ett flyg från Christchurch till Phuket (smått impulsaktivt) den 30april.


THE GRASS IS GREENER ON THE OTHER SIDE


 

Här levereras ett styck foton från min och Pillis dag igår. Vi utforskade St Kildas små kvarter. Är inte cake shopen fantastiskt? Det är knepigt hur jag och Pillis fortfarande kan ha kul, skratta och prata i timmar efter att ha spenderat i princip varenda natt, jobbdag, lediga dag, resdag, minut och sekund tillsammans sedan vi stod på Landvetter kl10 den 8 oktober förra året.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


CLICK CLICK SNAP

 

Detta är mitt nya barn. Efter att både systemkameran och min vanliga kamera har havererat här nere, så köpte jag mig en ny svart skönhet här i Melbourne. Hoppas att den kommer hålla lika bra som min förra som har överlevt både fräs på grekiska öar, kyla i italienska alper och regn i Storbritannien x2. Det enda tröttsamma är att batteriladdaren har en australienskt uttag, men jag får fortsätta mitt adapterfyllda liv även efter Aussie.

 

Fred&Kärlek

Agnes


QUEEN VICTORIA MARKET



 

Solen skiner i Melbourne och vi har utforskat staden och Queen Victoria Market. Vi höll även utkik efter det årliga "naked bikeride" som skulle gå genom staden- utan lycka dock.

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 


HOLD ON!

Idag har vi varit på ännu en upptäcktsfär i Melbourne. Börjar redan hitta lite smått. De har en mat&vin festival i stan som håller på till slutet av mars så har varit nere vid floden och kollat på den. Det fanns även en båt som man kunde åka gratis ner för floden mellan olika marknader, lät jättebra tyckte vi och hoppade på.

Redan när vi kom til nästa stopp började båtens motor låta lite konstigt och helt plötsligt hoppade hela båten till. Kaptenen sa att de inte var någon fara och självklart så trodde vi honom.

Tills nästa stopp hade motorn börjat låta ännu mer och de hoppande rörelserna började bli en vana. Kaptenen gick bak och kollade och när han kom tillbaka lugnade han alla med att han hade löst problemet.

Tredje stoppet, jag sitter fridfullt och kollar på utsikten då jag hör kaptenens röst: HOLD ON!! och innan jag vet ordet av så kör hela båten in i den otroligt höga hamnkanten. Hela räcket över fören böjs som en vanlig liten ståltråd och pelare trycks upp ur sina fästen. 

Ja mamma, vi mår bra och ingen blev skadad. Kaptenen tog allt väldigt lugnt oc skämtade till och med om händelsen. Efteråt fick vi anropat en annan båt som fickk hjälpt oss lägga till. Vi är några av de sista att gå av och när har gått förbi kaptenen hör vi honom säga i bakgrunden: Det där var RIKTIGT läskigt, jag hade ingen kontroll över huvud taget!Tydligen hade hela motorn slutat fungera och kaptenen hade förlorat all kontroll över båten 10 meter innan vi skulle lägga till. Härlig snubbe..



Andra båten som puttar oss in mot land





Puss&Kram

Pernilla


FLASHPACKERS

En flygplats vet verkligen hur man ska göra, för att få en tjej att känna sig speciell. På bägge flygen förra veckan blev jag speciellt utvald för att undersökas om jag hade explosiva ämnen på mig. Jag tror jag ska sluta flyga osminkad...

När vi skulle ta shuttlebussen till Sydney Domestic Airport i måndags, så var vi tvugna att bo på ett hostel/hotel för att bli upphämtade, så jag drog till med att vi bodde på Sydney superflashiga The Star Casino som låg 5min fårn vårt hus. Det kändes sådär att komma med våra 20kilos backpackerryggsäckar, osminkade i fotriktiga skor till ett av Sydneys finaste hotel hehe. Flashpackers.

Fred&Kärlek
Agnes


1 in 10 000

Men regnet innebar inte bara dåliga saker. Det gjorde även så att vi fick se något mycket ovanligt - vattenfall ner för Uluru. Eftersom Uluru ligger mitt i öknen är inte regn allt för vanligt och volymer så stora att de skapar vattenfall sker i princip aldrig. Vår guide sa att ca 1 av 10 000 får se dem.









FÖRE



24 TIMMAR SENARE

Puss&Kram

Pernilla


THIS WASN'T IN THE BROSHYR

Innan vi åkte på den här turen frågade vi vad vi skulle ha med oss i klädväg. De på kontoret svarade att det enda vi INTE behövde ta med oss var några långa byxor eller tjocka tröjor. Tydligen skulle det bli för varmt. Okej, jag sa att det regnade lite. Vi kan väl säga att det ökade ganska mycket efter det. När vi kommit tillbaka till campingen hade polisen redan ringt runt till alla för att försäkra sig om att de hade tillräckligt mycket "supplies" för att klara sig om vägarna skulle översvämmas. Ja, så illa var det. Istället för att sova under "en miljon stjärnor" som broshyren sa så sov vi i campingens tvättstuga. Innan middagen strävade vi med att sätta upp ett vindskydd med en pressening och ett snöre. Och även om vår monstertruck till buss var grymmast av alla bussar så var den inte alltid lika vattentät. Ibland kunde man vakna till bak i bussen av att ett mindre vattefall föll ner från ACn. Slutade med att vi tejpade hela taket med plastpåsar för att hålla oss torra. Det är varmt i öknen.. PUH!









Puss&Kram

Pernilla



DAY III - IS THIS WHERE THEY RECORDED LION KING?

King Canyon!- Australiens egna svar på Grand Canyon med röd sten, djupa dalar. Jag och delar av tour groupen klättrade upp bland bergen och promenerade i omkring 2,5h bland vattenfall och den helt fantastiska Garden of Eden som låg mellan två klippskrevor.

 

Då jag inte hade någon kamera, så finns det inga bilder från Kings Canyon (som tur var fanns med en del kines på våran tour bus, som har tagot många bilder som de har lovat att mejla). Ni får nöja er med denna bilden på en kamel på en kamelfarm som vi stannade vid på vägen tillbaka till Alice Springs. När vi kom hem var våra kläder helt rödfärgade av sanden och våra skor likaså. Summa summarum, det var tre helt fantastiska äventyrsfyllda smink+plattångfria dagar i outbacken.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 



DAY II- CAN WE JUST SKIP THE WALK & GO STRAIGHT FOR THE CHAMPAGNE?

 




Dag nummer två; (även känd som dagen då min kamera lämnade jordelivet) efter att ha vaknat upp omkring 04.30am i våra swags i outbacken hoppade vi in i våran monstertruck till van mot Kata Tjuta Olgas, vilket är aborginheliga, röda, enorma berg.

Kata Tjuta var fett maffigt, svenska språket kan nog inte beskriva hur grymt det såg ut och bilderna gör det ingen rättvisa. En vild känguru hoppade även fram mellan bergstopparna, vilket var rätt så värt. Jag var i full fräs med att ta kort på härligheten, när jag ramlade platt på marken och kameran studsar och landar i Kata Tjutas enda å. Damn. Det blev den kamerans död.

Dagen avslutades med en riktig aussie barbie med känguru, open fire och allmän softhet. Det enda som fattades var en gitarr.

Fred&Kärlek
Agnes

 


THE HEART. THE SOUL. THE CENTER.

Innan resan var jag väldigt skeptiskt till Uluru (Ayers Rock, men här nere kallas det Uluru). Åka ut till mitt i ingenstans för att se en "sten"? Nu efteråt kan jag utan tvekan säga att jag hade sååå fel och om man någonsin får chansen att gör en sådan tur - GÖR DET! Vi har träffat superhärliga människor, skrattat hejdlöst och fått se något av det maffigaste vi förmodligen någonsin kommer att se.






Sa jag förresten att vi gick runt hela alltet? Ajjemän häromdagen gjorde vi en ca 1,2 mils promenad runt Uluru i ca 35 graders värme. Därav den otroligt sletna sista bilden. Ingenting blir någonsin detsamma på bild.  Vi hade åkt ca 1 km bort för att se hela "stenen". Tyvärr började det regna en aning innan vi kommit bort till utkiksplatsen och innan jag fick upp kameran så kunde man knappt se den pga. regnet. I verkligheten var den faktiskt lika lysande röd som alla påstår att den ska vara.


Puss&Kram
Pernilla


START HERE, GO ANYWHERE

I tisdags blev vi upphämtade 06.00 för att bege oss mot Uluru. Snuskigt tidigt om ni frågar mig! Vad vi inte visste då var att vår guide skulle fortsätta väcka oss senast 05.30 varje dag resten av resan.. Bussturen dit tog ca 6,5 timmar och vi susade fram på de extremt raka vägarna i 130km/h ute i ingenting, men vi tog en del bensträckare under resan vilket gjorde att den inte kändes allt för lång. Vi stannade bla. vid en utsiktsplats för att se Mount Conner. Ett berg, liknande Uluru, men aningen mindre. Vi hade en underbar guide, Geejay, som berättade både om platsernas verkliga historia men även aborginernas version. Vi såg även vilda emus och en dingo!






Puss&Kram
Pernilla

VICTORIA - THE PLACE TO BE


Vi har landat safe i Melbourne! Efter en festlig kväll med vårat udda resgäng från Emu Run Tours igår, så packade (brutalt) vi och åkte till Alice Springs Airport. Flygvärden var fett trevlig och uppgraderade oss, så vi fick en hel rad för oss själva- wiho! Frequent flyer point pleaseeee.

Nu är vi i en ny tidszon, en ny delstat, i en stad som påminner lite om Göteborg- vi trivs redan. Vi bor på ett stort hostel vid stranden i St Kilda, vilket är några minuter utanför inner-city. Det är mat och vinfestival tills 21mars, så vi planerar inte att gå hungriga. Sportlife- förbarma dig över mig när jag kommer hem!

Fred&Kärlek
Agnes

DESTINATION MELBOURNE


ANNIE'S BACKPACKERS @ ALICE SPRINGS, NORTHERN TERRITORY

 

Här kommer lite bilder på stället vi bor nu. Alice Springs i sig är ganska speciellt, aborginer som har sitt eget språk, en helt ny kultur och mycket större samhällsklyftor.  Staden är den typen av ställe där man kan gå och spänna ut magen hur mycket man vill, lukta skit och inte sminka sig. Jag måste säga att jag älskar det efter fyra månader i supersnygga Sydney. Hostel är soft med billigt käk och nästan enbart killar som bor här.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


RSS 2.0