HAPPY NEW YEARS

Sydney är packat med människor, vägar är avspärrade, fyrverkerierna är förberedda, värmen är ett faktum och Snoop är på plats
Nu är vi redo för nyår!

 


SHORE THING HONEY

Äntligen ledig igen! Så underbart! Okej, bara jobbat tre dagar den här veckan men ändå. Har varit sket slut! Så igår firade jag och grabbarna på jobbet årets sista fredag med en härlig afterwork. En riktigt härlig kväll med många skratt.

Medan Agnes jobbar så ska jag göra lite nyttoprylar här hemma. Både de tråkiga som att tvätta och städa men även hämta ett paket som kommit på posten och hämta ut våra biljetter för ikväll. Ikväll ska vi INTE stå på uddevallas torg, halka på is och bli träffade av raketer. Ikväll ska vi stå på Bondi Beach, barfota på stranden och se SNOOP DOGG och CALVIN HARRIS! Kan nog bli en ganska bra kväll.


Kvällens lineup; Calvin Harris, Snoop Dogg och Pendulum



HAPPY NEW YEAR!


Puss&Kram

Pernilla


THRUTH NEEDS NO MEMORY

Varje dag när jag går över Pyrmont Bridge vill jag bara lägga mig ner och dö eller gråta lite. Det är så sjukt fint. Sydney<3



Fred&Kärlek
Agnes



THE AUSSIE CHRISTMAS

The Aussie family

Claire & Anais are baaack!<3

Santa

<3

An awesome Aussie Xmas!

 


BOXING DAY MADNESS

Mellandagsrean här i Sydney har varit insane, med långa köer för att komma in i affärerna och gatorna knökade med människor!

 

'

Hav av huvuden i Sydneys största shoppinggata

men vi var glada ändå och stack hem till gymmet och en grym ceasarsallad:)

 


BOXING DAY!!

I Australien är boxing day = mellandagsrean. Så ni kan juh gissa vart vi är påväg just nu. Idag blir det shopping med mina favvosvennar Agnes o Tove. Efter väntar gymmet och ikväll blir förmodligen en sväng till scubar. Ha en bra dag alla!



Puss&Kram

Pernilla


CHRISTMAS DAY @ BONDI BEACH

Frukost som den ska vara - på vår uteplats

 

Vår julgran!

Bondi Beach

God jul från oss!

Riktigt decemberväder!

Pillis, Shamz, Agge

Erotisk dröm

Julen precis som den ska vara, på andra sidan ekvatorn

Bondi to Coogee beachwalk

View over Bondi

En sten

Frunk as duck

Ocean view

Agges nya bästis

 

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 


WE GONNA SIP BACARDI LIKE IT'S YOUR BIRTHDAY

Trollhättan & Uddevalla

Alize & Sandra

Lääget baby?

Presents! -and Beslie

Pics from my 19th birthday. Thanx everyone<3

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 

 


MERRY CHRISSIE

Julklapp från mitt jobb! Nu väntar tre dagars ledighet!


Fred&Kärlek
Agnes

TIME FOR SOME PAMPERING

Min manager är verkligen bland de grymmaste. Inte nog med att hon köpte cupcakes på min födelsedag, igår fick jag denna födelsedagspresenten också- plus att jag kommer få ha våran limited edition Van Gogh-klänning på mig hela januari! Jag.älskar.mitt.jobb.

 

Så, nu ska jag hoppa i vårat badkar och skämma bort mig själv lite, innan det är dags för att gå bort och fira jul på Kent Street.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


FRÅN OSS ALLA, TILL ER ALLA..



.. EN RIKTIGT GOD JUL!

Hoppas ni äter massa köttbullar, hittar mandeln och tar från det undre lagret!

Puss&Kärlek

Era Sydneysiders

DAY BEFORE CHRISTMAS

Fattar fortfarande inte att det är jul imorrn? Har midnatsspassen nu på jobbet. Öppet till midnatt den 22 och 23. Ska även, för första gången i mitt liv, jobba på julafton. Efteråt blir det i alla fall middag med vännerna och paketleken. Ska bli kul att fira jul på ett nytt sätt! Sedan är vi båda lediga i tre dagar. Ska bli riktigt härligt! Hoppas det blir riktigt fint väder så vi äntligen kan dra tillbaka till stranden. Var ett tag sen nu!


Jag och Agnes på nyår 09/10. Då trodde vi inte att vi skulle sitta här 2 år senare

Puss&Kram

Pernilla


TYCKTE VÄL ATT HON VAR LITE KONSTIG...

När man är ute och reser så länge som vi är så är det alltid bra att ha en budget att gå efter. Jag och Agnes är myc´ket medvetna om vår och försöker alltid spara in nån dollar här och där genom att köpa lite billigare märken på t.ex. mat.

Alltihop började förra veckan när Agnes fick världens craving efter dadlar när vi var och handlade. Torkad frukt är oftast ganska dyrt här nere så trodde knappast att vi skulle hitta några. Men av en händelse ittade vi en kilo påse med dadlar för ca 14 kr (affärens egna märke). De var svingoda och Agnes åt upp dom inom dagar och var snart nere och köpte en ny påse som hon åt med glädje.

I måndags när vi skulle gå och handla mat för veckan fick Agnes ännu ett craving efter dadlar och gick för att hämta en påse. Till hennes besvikelse var hyllan tom och det står en skylt; "Do not refill this product". Det är inte ofta man ser Agnes riktigt ledsen men det här var definitivt en av de gångerna. Hon går till butiksbiträdet för att fråga varför de inte skulle fylla på med hennes älskade dadlar. Till svar får hon; "They found a significant amount of chemicals in the product and we are not allowed to sell them anymore."

Ajjemän, samma dadlar som Agnes mölat 2kg av den senaste veckan..




Puss&Kram

En orolig sambo...




 


BIRTHDAY!

 

Mitt sista tonårsår börjar nu! Förra året trodde jag aldrig att jag skulle fira min 19års dag i Sydney! Gårdagskvällen inleddes med middag, mycket vin och ännu mer tårta på heta Cargo Bar vid vattnet i Darling Harbour. för att sedan göra klubben Goldfish extremt osäker, då alla brudarna hade tagit på sig monsterklackarna. Det blev en tidig morgon och ett alkoholintag på omkring 6 kebab.

 


Nu är jag såpass vuxen att jag jobbar på min födelsedag. hehe. Själva födelsedagen inleddes med att Pernilla sjöng och grattade mig med scones och present! Sedan bar det vidare till jobbet, där min fräsiga chef bjöd på cupcakes, vilket satt gott i magen.

 

Den allra bästa presenten var dock när jag gick hem igår, i mina pocketshoes, och hade Sydneys feta skyline bakom mig. Ovärdeligt. (-och att det var extrapris på vaniljyoghurt idag wiie hehe)

 

Fred&Kärlek

19åringen

 


DET ÄR INTE SPORTLIFE

...men vårat gym är inte så dumt ändå:)


Och man kan spela spel på roddmaskinen

 

Bilder från när jag var på gymmet på flatmaten Fransisco igår.


Fred&Kärlek
Agnes


CHRISTMAS CAROLS IN THE DOMAIN

Pernilla i myllret av 50000 andra julsuktande sydneysiders.

 

Sa vi att vi besökte Australiens största gratisevent häromdagen? Pernilla, Benji, jag och 50 000 andra samlades i parken The Domain för att se Christmas Carols-konserten. Stället var knökat och nästan alla hade var sitt levande ljus. Maffigt

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


MY DAY

Starbucks with Alize @ Darling Harbour

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


TACK KÄRASTE MORMOR!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


MONDAY


Bild från pepparkaksbaket

God morgon! Det är en ny vecka och julafton på lördag!!! Vart tar tiden vägen?! Vet nte hur det är med er där hemma men jag har ingen större julkänsla än även om hela Darling Harbour är fylld med tomtar och granar. Någon har till och med lyckats smuggla in en julgran på vår terass, vad hände där? Idag är min enda ledig dag den här veckan så måste göra all julshopping idag - ingen press alls! Det är inte typ 20 paket som det är hemma när klanen Brattberg/Åsberg firar men fortfarande en hel del att göra - på 4 timmar.. Lööööövly! Dags att sätta igång, ha en bra dag alla!


THE CHAISELLE WOMAN IS DARING, CHARISMATIC & NEVER LOSES HER SENSE OF FUN





När jag jobbade i lördags fick jag min egen nyckel till butiken av min manager, vilket är ett stort steg eftersom hierarkin är lite saftigare här än i Sverige. Så idag var det upp till bevis och jag fick öppna och stänga butiken själv för första gången och det gick riktigt fint.

Jag jobbade tillsammans med våran nyanställda puma Beslie och vi (Team Europe) har krängt klänningar till max idag! Efter jobbet gick vi till Trinity Bar i innerstan tillsammans med Beslies kompisar, där även Pillis mötte upp med oss.

Nu har jag och Pernilla precis svalt sista tuggorna av våran klyftpotatis och köttet vi grillade på våran grill. Usch vad livet är bra, nu väntar 3 dagars ledighet!


Fred&Kärlek
Agnes



GREAT NIGHT, TERRIBLE MORNING - BETTER MORNING

View from Benji's balcony @ CBD

Drinks @ Pascaline's

Pancake Breakfast @ Kent Street

Alla delar i kostcirkeln


Vissa kvällar är bara gjorda för att bli bra. Utgång på The Arq med nytt, gott folk och oslagbar frukost dagen efter i kärnan av Sydney.

Fred&Kärlek
Agnes


GUDS GÅVA TILL KVINNANS FÖTTER




Nu är jag stolt ägare till ett par svarta pocket shoes, som kommer rädda varenda utekväll (jobbdag?), där klackarna har mördat sönder fötterna.

Pocket Shoes är ett par ihopfällbara ballerinaskor, som kan rymmas i fickan. De kommer i en liten neccesär, som också kan vecklas ut till en handväska, där man kan slänga ner sina monsterklackar när man har dansat hela natten lång. Genialt.

Hallelulja.



Fred&Kärlek
Agnes



SYDNEY POST


Tack för kortet! Nu hänger det över min säng, tillsammans med andra minnen hemifrån. Det är en speciell känsla att få post till sin egna adress på andra sidan klotet!

Fred&Kärlek
Agnes


KONSTEN ATT DÖDA EN KACKERLACKA



Vi har inte sett många äckliga småkryp här i Aussie, men kackerlackor finns det gott om. Ajax rengöringsspray hjälpte mig att döda min första kackerlacka idag! Efter en lång jakt i köket avlivade jag kackerlackan som gick en lång och utdragen död till mötes. Victory is mine! Tack Ajax!


Fred(?)&Kärlek
Agnes




DESTINY IS CALLING, BUT I'M ON THE OTHER LINE










Idag har jag varit ledig och vädret har varit strålande! Efter att tagit sovmorgon tog jag mitt pick och pack och började promenera över Sydneys landmärke Harbour Bridge. Pernilla och jag åker iförsig över bron med tunnelbanan varje dag, men jag har varit sugen på att gå över bron länge nu. Utsikten och känslan får fem av fem toasters!

Väl över på andra sidan bron, kallat Milsons Point, kollade jag in nöjesparken Luna Park och promerade på boardwalken vid alla segelbåtarna- nästan som Kungshamn ;)

Det har varit en härlig dag som avslutades med att baka pepparkaksdeg med trollhättesambon och säga hejdå till fröken Högberg (mindre roligt).

Fred&Kärlek
Agnes



Märk väl: När jag lämnade huset idag, så satt rumskompisen Daniel vid datorn, när jag kom hem så satt han kvar vid datorn, när vi gjorde pepparkaksdeg så satt han fortfarande vid datorn och nu, när jag ska gå och lägga mig, så sitter han fortfarande kvar vid datorn. World of Warcraft tar över det manliga könet...May it rest in peace


INSPIRED BY EVERYTHING






En liten del från min vardag till er i Sverige! Promenad över Pyrmont Bridge, underground över Harbour Bridge och jobb på Chaiselle.

Fred&Kärlek
Agnes


VI SAKNAR DIG



Nu sitter vi och skypar med finaste Idis!

Fred&Kram
Agnes&Pernilla


65 DAYS































Puss&Kärlek

Era aussie brudar


EN SOCKERBAGARE...

Sitter hemma i soffan med kaffekoppen i handen och njuter av början på min lediga dag. Ska träffa Tove om en stund och sen dra in till stan en sväng. Igår var vi som sagt på luciafirande. Efter att fått se luciatåget, druckit en kopp med glögg och ätit svensk lussekatt så börjar jag sakta men säkert få lite julkänsla. Ikväll blir det julbak i huset. Jag, Agnes och vår svenska housemate Sandra ska baka egna pepparkakor! Myyyyyys!



Puss&Kram

Pernilla

 


LITE SVENNEBANAN I AUSSIE



Idag har vi smakat på Svergie med pepperkakor, lussekatter, glögg och luciatåg i tyska kyrkan i centrala Sydney.
Mysigt värre! Festligt nog visar kyrkan även Kalle Anka oavbrutet på julafton för hemlängtande svenskar som bor down under.

Fred&Kram
Agnes&Pernilla


TACK FINA MAMMAN


I TOLD Y'ALL I WAS GONNA WALK LIKE THIS


GIVEFIRST LOVING




När både jag och Pernilla hade slutat våra sommarjobb i somras, så firade vi med ost och vinkväll. Vi lovade också varandra att vi skulle göra samma sak i Australien, när vi hade skaffat jobb och lägenhet. Sagt och gjort! Nu sitter vi här i soffan (med Johanna och Benji som hedergäster) i vårat hus efter en lång arbetsdag,. Efter delicious ost, kex, vin, nybakat bröd och en 6kilo vattenmelon lider vi av allvarlig matkoma. Livet är gott.

Fred&Kärlek
Agnes



TOMTEN KOM TIDIGT IÅR

Så roligt. Kom hem igår sleten efter jobbet och ska bara snabbt kolla mailen om jag fått nästa veckas schema. Då ser jag att jag även fått ett meddelande från vår brevservice (ett ställe som tar emot all vår post när vi är här nere och ör av sig när vi fått något). "You have got a package waiting for you in our office." Rusar upp till kontoret nästa dag. Sötaste mamma har skickat lösgodis! Sitter nu i min säng, skypar me folk hemma och äter mitt lösgodis. En bättre fredag kväll får man leta efter!



Puss&Kram

Pernilla

THE CHAISELLE TEAM

www.chaiselle.com.au

 

Några av fotografens bilder från Chaiselles Christmas Party i lördags. Kärlek till teamet :)

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


WHERE SOME STOP, I GO

Har precis kommit hem efter en 10h lång arbetsdag, där jag fick finbesök av fröken Högberg. Min underbara chef ringde mig 8 imorse och ville att jag skulle komma tidigare till jobbet. Ganska så lagom roligt- eftersom Pernilla och jag kom hem runt 3 inatt, efter att ha fräst runt på grymma World Bar i Kings Cross och sagt hejdå till min älskade bögfransman Denis, som lämnar Sydney för Marseilles idag. Snyft.


Nu har vi mölat popcorn i soffan och fått tips om hur man bäst dödar en kackerlacka av våra rumskompisar. Användbart värre! Nu ska vi hoppa i säng! Imorgon jobbar jag i Chaisellebutiken i Parramatta igen. Godnatt från oss i Sydney!

Fred&Kärlek
Agnes


FUTURE MUSIC FESTIVAL


Fantastiskt.

Fred&Kärlek
Agnes


OH TANNENBAUM


Town Hall by night

 

Julen har kommit till Sydney också, inga konstigheter.

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


2 MONTHS

Sitter just nu vid vårt matsalsbord efter min första frukost i nya huset. Detta trodde jag inte för 2 månader sen när vi landade i Australien. Tiden går så fruktansvärt fort här nere. Ändå har vi hunnit med en hel del, bara under den senaste månaden. Vi har: 

- träffat människor från 5 olika världsdelar
- fått vårt egna lilla gäng
- tänt eld på ännu ett kök (Agnes)
- lärt oss laga "riktig" mat (lämnat nudlarna bakom oss)
- skaffat jobb (ett antal olika)
- skaffat hus
- gift oss
- skilt oss
- gått på konserter
- kännt oss som 1 million dollar
- upplevt köerna på en läkarmottagningen i centrala Sydney

- blivit en del av Sydney

Agnes står för tillfället och bakar bröd. Jag sitter i soffan med min kaffekoppen och läser ikapp olika bloggar. Benji kommer snart för en fika och sen blir de träning i gymmet, för deras del. Efter 2 månader har vi nu fått ner lite svensk vardag ända ner till Australien.  


 

Puss&Kärlek

Pernilla & Agnes

 


ÅTERFÖRENADE

Nu bor vi tillsammans igen! Särbotiden är slut och Pernilla har blivit välkomnad till huset i Pyrmont. Detta firade vi med stek i Darling Harbour med Tove.


 

Fred&Kram

Agnes&Pernilla

 


WILL THE REAL SLIM SHADY PLEASE STAND UP?

 

 

Jag, Anais och 30 000 andra hade en fantastiskt kväll med Lil Wayne, Birdman, Royce da 5'9 och Eminem. Även om jag blev lätt ofokuserad när Lil Wayne drog av sig tröjan och körde She will.

Oförglömligt.



Fred&Kärlek
Agnes


MILLION DOLLAR BABE

 

Vad är väl en bal på slottet?..













Ledsen askungen, men den är helt otrolig!

 

 


THE WORLD'S A BETTER PLACE WHEN IT'S UPSIDE DOWN

Gravitationen tar ut sin rätt @ Peter Alexander i CBD.


Australien är lite uppochner och tvärtom ibland, men denna butik tar priset. Nej, jag har inte vänt bilden.


Fred&Kärlek
Agnes


ONCE DEEP- GO SHALLOW

Det går inte med ord att beskriva våran kväll! Vi har precis stigit ur taxin från julfesten, på det helt fantastiska slottet Curzon Hall i Sydney. Kvällen, maten, venuen var helt otroliga och vi fick känna oss som 1miljon dollar. Thanks Chaiselle!

Did someone say masquerade?

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


THE CHAISELLE WOMAN IS MODISH & TRENDY BY DAY & HIGHLY GLAMOROUS AT NIGHT

Allting kan verkligen hända här i Sydney. Och när det händer något- så händer det snabbt.

Senaste gången i Vogue

Chaiselle.com.au

 

Det gick löjligt snabbt att få jobbet på Chaiselle, men att behålla jobbet är en annan sak. Jag och min manager har, som tur är, riktigt kul tillsammans och hon vill att jag skaffar en aussie-man, så hon får ha kvar mig i landet haha. Men alla har inte lika tur, den nya tjejen som började jobbet förra veckan, sparkades igår för the designers inte gillade hennes två, små tatueringar. Arbetsvillkoren skiljer sig lite ifrån Sverige hehe. Lätt fånget, lätt förgånget.

 

Ikväll är det maskeradbal med Chaiselle!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 



THE PURSUIT OF HAPPINESS

Mon bebe Anais


Nu har vi biljetterna. Ni kan boka kyrkan och inhandla riset- för på söndagträffar jag Lil Wayne på Sydney Football Stadium. Insane. Detta är lycka.

Fred&Kärlek
Agnes


HEADING FOR THE UNEXPECTED

 

Åh jag trivs så bra i nya huset! Igår morse möttes jag av den här skylten- söta holländska Judith hade bakat muffins. Mm, vilken bra start på dagen! Igår kväll fick jag också träffa den svenska tjejen som bor här och när vi hade suttit och pratat ett tag, så kläckte hon att hon var från Trollhättan- haha. Världen är liten.

 

Igår var det förresten First Day of Summer här i Sydney!

 

Fred&Kärlek

Agnes

 

 


JAKTEN PÅ DEN PERFEKTA LUNCHEN

Såhär ser det ut från undergrounden på väg till jobbet, över Harbour Bridge. Operahuset ligger på andra sidan

 

Den långa jakten är över. Äntligen.

Maten i Westfields shoppingcenter, där jag och Pernilla jobbar, är hemsk. Bara KFC, McDonalds och Subwaybajs finns att köpa. Men i veckan hittade jag Fresh food market, där denna sallad finns! Dadlar, cashewnötter, cous cous, kyckling, avokado. Behöver jag säga mer?'

 

Fred&Kärlek

Agnes

 


WEEZY BABY

Just nu vill jag tacka Gud och den levande varelse, som bokar in alla dessa fantastiska artister till Australien. På söndag kommer underverket, mannen, myten, legenden, rösten, rapparen Lil Wayne till Sydney. Herregud. När jag ser honom kommer jag gråta. Min största hang up. Prisa Herren- detta trodde jag aldrig när jag satt hemma i Uddevalla och tryckte hans ansikte på en tröja på inredning&design-kursen i våras.

 

Redan innan vi bokade flygbiljetten till Australien, så kollade jag om Lil Wayne skulle spela här. Helt otroligt...på söndag står han på scen med Eminem på Sydney Football Stadium- och jag kommer vara där. (eventuellt gifter vi oss och så kommer jag aldrig hem till Sverige igen) Thank you Lord.


Fred&Kärlek
Agnes


XMAS PARTY!

Festen började med bowling och en gratis drink. Kanske inte den sporten jag ÄLSKAR hemma men här nere var det faktiskt riktigt kul. Vi drack öl, sjöng och skrattade åt cheferna när de träffa rännan. Under kvällen serverades det plockmat i form av allt från, piroger och quesedillas till pizza och fish and chips. Efterrätten var hemmagjord glass och bollar av vit choklad med passionsorbet som fyllning. MUMMA!

Efter bowlingen kunde man testa på antingen lasertag eller kareoke. Hann aldrig med lasertagen tyvärr. Vi var ett gäng som tog över ett av kareokerummen och där stannade vi. Vi sjöng, dansade och drack goda drinkar hela kvällen. Hade en grymt bra kväll och längtar till att komma tillbaka till jobbet i helgen!

Självklart skulle min kamera pajja i början av kvällen så de flesta bilderna är bara en suddig röra men lyckades fånga lite på bild..


Millie, Holly, Prue and me 


Lill and Juliana


Craaaaazy girl!


Våra chefer höll jättefina tal..


 
.. och de som vart extra duktiga fick diplom


AND THEN IT WAS ON!...







Puss&Kram

En frisk och glad Pernilla


RSS 2.0