THE FINAL COUNTDOWN

Idag blev jag medlem på en mysig liten resesida som heter reseledaren.nu. De har supermånga bra tips, som t.ex. vad man ska packa ner, andra länders ambassader och nödnummer mm. och man kan dessutom starta en nedräkning till sin resa. Något ni kan se på bilden om ni kisar lite!

 

Fred&Kärlek

Agnes


CRIME PAYS

Jag läser på lite om Fijii på UD.s hemsida- något som visat sig vara högst intressant. På Fiji är det nämligen förbjudet att vara full, inneha porr och vara homosexuell. Mark Levengood hade inte klarat en sekund på Fijiis öar. Hehe.

Fred&Kärlek
Agnes

WE FLY SO HIGH

Nu är det mindre än 6veckor kvar tills vi står på Landvetter flygplats med nära och kära för att göra våran längsta resa någonsin. Herre! Det kommer bli enormt många flygresor det närmaste året - bäst att vänja sig, min kära flygrädda Pillis! Våra planerade rutter ser ut på detta vis:

Ditresa-Oktober

Göteborg - Köpenhamn
Köpenham - Brisbane (via Dubai, Singapore)

(Under tiden i Australien)

Brisbane - Nadi (Fijii)   (tur&retur)

April
Brisbane - Auckland

April/Maj

Christchurch - Bangkok
Bangkok - Ho chi min

Hemresa-Maj
Hanoi (eller Ho chi min) - Bangkok
Bangkok - Köpenhamn (via Dubai)
Köpenhamn - Göteborg


Vi flyger med Emirates och Air Asia. Hitills har vi betalat Gbg-Cph-Brisbane - Bgk-Cph-Gbg-biljetterna!


Fred&Kärlek
Agnes

IMMA SURVIVOR

 

Det är mycket som måste fixas och köpas inför en resa som min och Pernillas! Här ligger två av mina senaste inköp - ett par fotriktiga joggingskor från Asics (vuxenpoäng!) och en 83liters backpacker-ryggsäck med det fina ordet Survivor tryckt i ryggen. Nu är jag snart en fullfjädrad backpackerbrud, haha!

 

Fred&Kärlek

Agnes


COME AWAY WITH ME

DE ÄR HÄR! Än så länge har vi endast bokat resan till Aussie och resan hem från Bangkok men inga fly däremellan. Innan vi började boka resterande flygbiljetter sa  vi att vi skulle vänta tills våra reseguider kommit och nu är de ÄNTLIGEN här! Och de kunde inte vart bättre tajmade heller! Idag är de nämligen vinkväll med fröken andersson med massa ost o kex (MUMS!) och varför inte kolla lite restips samtidigt då lixom. Börjar kännas att det faktiskt är på riktigt nu.

Puss&Kram
Pernilla

GIRLS, WE RUN THE WORLD!

Sista arbetsdagen är gjord! Nu väntar 6 veckor semester med lite pyssel innan avresan och sen DRAR VI! Börjat på olika listor på saker som ska göras, allt från vaccinationer och försäkringar till musiklistor ska fixas. Men innan alla måsten var vi juh tvugna att fira den nyfunna friheten. Drog på mig partykläderna och laddade för en kväll på stan med "fräääääs-duon" Agnes och Ida, o vilken kväll de blev! Hjälp som vi dansade! Kan helt ärligt säga att jag har träningsvärk i benen idag..

Nu har baggen min dragit hem efter en lååång frukost. Ikväll blir de kräftskiva med familjen, myyys! Man får passa på att träffa alla medan man fortfarande är hemma, sen dröjer det juh ett tag till nästa gång lixom. Men nu blir det chill och känslan av att inte behöva göra ett skit som gäller, livet är bra!

Puss&Kram
Pernilla

RESENÄRENS GUIDE TILL GOTT UPPFÖRANDE


Ja, se vad man kan hitta i bokhyllan. 
"Australiensiska män är inte särskilt roade av kroppskontakt, kramar och andra fysiska uttryck för vänlighet."
Hehe, den här boken ska få följa med mig och Pernilla down under!


Fred&Kärlek
Agnes

VARFÖR VI ÅKER TILL AUSTRALIEN
Ja, kära läsare, detta är en av anledningarna till varför vi åker till andra sidan jorden. Amen.
Och om ni har problem med engelskan, kan jag upplysa er om att det inte är för att flasha brösten.


Fred&Kärlek
Agnes

8 WEEKS TO GO

Gaaaaaaaaaaaah! Idag är det bara 8 veckor kvar tills vi packar ihop våra väskor och drar. Efter allt strul med pass, väntan på visum och tankar om olika vaccinationer börjar alla pusselbitar att falla på plats. Man börjar förstå att om några veckor kommer vi befinna oss så otroligt långt ifrån allt vi känner till och jag kunde ärligt talat inte varit mer taggad!

Samtidigt som man är så sjukt taggad så är de en sak jag kommer sakna något så otroligt mycket - höstmodet! Fyy va mycket snyggt det finns i affärerna just nu! Vet inte hur många mysiga koftor och tröjor jag vill prova förut på torp. Sen kom jag på att en stor, stickad kofta med läder detaljer förmodligen inte är de mest praktiska i  grader värme. Så jag fick så snällt hänga tillbaka detta lilla underverk till klädesplagg...

Men 8 veckor är fortfarande ett tag kvar och ikväll är det födelsedagsfirande på kartan. Lilla Janina är sist i gänget  att fylla 19  och detta ska självklart firas! Ses i dimman! 

Pussokram
Pernilla

Update: AGNES ANDERSSON FYLLER JUH I DECEMBER! Detta kommer självklart inte att glömmas bort och guuud vad de ska firas!!

BY JINGOES!

Idag damp ett rykande färskt mejl från den australiensiska immigrationsmyndigheten ner i min inbox. Och yes, jag har fått tillstånd till att komma in i landet och fräsa. Ett steg närmare! Jag kan redan känna doften av surfare, salt hav och fantastisk dialekt.

Fred&Kärlek
Agnes


RSS 2.0